AliExpress’te 11.11 Satış: Kasım indirimleri hakkındaki gerçekler

11.11 dünya çapında pek çok alışverişçinin heyecanla beklediği bir tarih. En büyük online alışveriş platformu olan AliExpress’in yılın en büyük indirimlerinden birini düzenlediği gündür. AliExpress’te 11.11 Satış nedir, neden bu kadar popülerdir ve bu dönemde gerçekten uygun maliyetli alışverişler yapabilir misiniz? Hadi öğrenelim!

“Bekarlar Günü “nün tarihçesi

“Bekarlar Günü “nün tarihi 1990’larda Çin’de başladı. 11 Kasım’ın bekarları kutlamak için bir tarih olarak seçilmesinin nedeni, 11.11 rakamlarının Çin’de yalnızlığı ifade etmek için kullanılan dört haneli koda benzemesidir (1, bir anlamına gelmektedir). Zaman içinde bayram küresel bir etkinlik haline geldi.

AliExpress’te 11.11 Satış veya Küresel Alışveriş Günü

Çinli bir şirket olan AliExpress, bu geleneği benimseyerek 11.11’i inanılmaz indirimlerin ve satışların yapıldığı bir güne dönüştürdü. Bu etkinlik AliExpress’te ‘Küresel Alışveriş Günü’ olarak da anılmaktadır. Bu günde, alışveriş yapanlar teoride inanılmaz düşük fiyatlarla ürün bulabilir ve kupon kullanarak ek indirimler alabilir. Ancak pratikte indirimlerin çoğunun sahte olduğu ortaya çıkıyor. Hatta bazen satıcılar müşterileri beğendikleri bir ürün için fazla ödeme yapmaya zorluyor.

Aliexpress 11.11 Satış 2024 yılında ne zaman başlıyor?

Çin pazarındaki tüm büyük etkinlikler gibi, AliExpress’teki Kasım indirimi de ısınma ve satışın kendisi olmak üzere iki aşamada gerçekleşiyor.

– 08.11-10.11 – ısınma

– 11.11-17.11 – satış

İndirimde başarılı alışverişin sırları 11.11

Sahte indirimlere dikkat edin

Ne yazık ki büyük indirimler, perakendecilerin alışveriş yapanlardan kâr elde etmeleri için ek bir neden oluşturuyor. Bu heyecandan yararlanan bazı mağazalar, gerçekçi olmayan bir ‘indirim öncesi’ fiyat sergiliyor. Ürün kartındaki fiyatları uygun gördükleri şekilde düzenleyebilirler. Örneğin bu kamerada olduğu gibi. İddiaya göre fiyatı 68,11 € idi ve şimdi %64’lük cömert bir indirim var.

Ancak, ücretsiz AliHelper tarayıcı uzantısını yükleyip ‘Fiyat Değişikliği AliExpress‘ bölümüne giderseniz,fiyatın 24,52 €’nun üzerine çıkmadığını fark edeceksiniz.

AliExpress'te 11.11 Satış

Benzer bir sahte indirimle karşılaşırsanız, ancak ürünü daha sonra bile aynı “Fiyat Değişikliği” bölümünde daha ucuza satın almak istiyorsanız, “+ Saat Fiyatı” düğmesine tıklayın. Fiyat düştüğünde bir bildirim alacaksınız.

Alışverişlerinizi önceden planlayın

İlgilendiğiniz ürünlerin bir listesini oluşturun ve satış öncesinde bunları takip edin.

Kupon kullanın

İndirim kuponlarını arayın ve siparişinizi vermeden önce bunları etkinleştirin. Geçerli Aliexpress kuponlarının bulunduğu bir bölümümüz var. Sitenin bu bölümünde kuponları ürün türüne, indirim tutarına ve toplam sipariş fiyatına göre sıralayabilirsiniz. Aylara göre filtrelemenin yanı sıra, özellikle Kasım ayı için indirim kuponlarını görebilirsiniz. Ayrıca belirli perakendecilere veya tek tek ürünlere göre de arama yapabilirsiniz. Aliexpress’te bir indirim kodu görmek için ilgilendiğiniz teklifin karşısındaki turuncu düğmeye tıklayın. Ardından kodu kopyalayın ve ödeme sırasında uygulayın. Kupon veritabanı, yalnızca geçerli ve ilgili indirimlerin mevcut olmasını sağlamak için düzenli olarak güncellenir.

AliExpress'te 11.11 Satış Kupon

Fiyatları karşılaştırın

En iyi fırsatları bulmak için farklı perakendecilerin fiyatlarını karşılaştırın. Daha ucuz tekliflerin genellikle ücretli kargo ile birlikte geldiğini unutmayın. Bu nedenle, ürünü sepetinize eklemeden önce bu noktayı kontrol edin veya aramanız sırasında ücretsiz kargo içeren ürünleri filtreleyin.

Aliexpress’teki Kasım indirimi neden bu kadar popüler?

Küresel bir etkinlik

AliExpress tüm dünyaya gönderim yaptığı için, Kasım ayındaki bu etkinlik dünyanın her köşesinden alışveriş yapanların dikkatini çekiyor. Birçok kişi avantajlı alışverişler yapmak için bu günü dört gözle bekliyor.

Etkileyici indirimler

Bu günde, birçok üründeki indirimler yılın diğer zamanlarına göre önemli ölçüde daha yüksek olabilir. AliHelper’ı kullanarak gerçek indirimleri bulabilirsiniz. Ancak her durumda, perakendeci tarafından iddia edilenlerden daha düşük olmaları muhtemeldir.

Geniş bir ürün yelpazesi

AliExpress, giyim ve ayakkabıdan elektronik ve ev eşyalarına kadar geniş bir ürün yelpazesine erişim sağlar.

Ücretsiz kargo

Birçok satıcı 11 Kasım’daki Aliexpress indirimi sırasında ücretsiz kargo sunarak alışverişi daha da cazip hale getiriyor.

Özel teklifler

Kupon kullanarak ve çeşitli promosyonlara katılarak bu günde ekstra indirimler elde edebilirsiniz. Kasım ayında da cashback yapmayı unutmayın!

Haber bültenimize abone olun

Kasım ayında yaklaşan promosyonlar ve indirimler hakkında bildirim almak için AliExpress haber bültenine abone olun.

Aliexpress‘te 11.11 Satış, paradan tasarruf etmek ve bazı ilginç alışverişler yapmak için bir fırsattır. Doğru planlama ve strateji ile bu küresel etkinliğin tadını çıkarabilir ve ürünleri cazip fiyatlarla satın alabilirsiniz. Ancak, indirim sırasında beğendiğiniz tüm ürünlerin normalden daha pahalı olabileceği gerçeğine hazırlıklı olmalısınız. Bu nedenle, AliExpress 11.11’deki mevcut indirimleri dikkatlice kontrol etmeye, satış takvimini kontrol etmeye ve seçilen ürünlerdeki fiyat indirimleriyle ilgili bildirimlere abone olmaya değer.

Maria Kolman
10 yıllık deneyime sahip internet pazarlamacısı ve yazar. 2015'ten bu yana düzenli AliExpress alıcısıyım, 350'den fazla sipariş verdim ve satıcılarla 23 anlaşmazlık kazandım. Çin pazar yerindeki alışveriş ve satış nüanslarını inceliyorum, elde ettiğim bilgileri ve güncel haberleri paylaşıyorum. AliExpress alıcılarının avantajlı teklifler bulmasına ve anlaşmazlıkları kazanmasına yardımcı oluyorum. Yorumlardaki soruları yanıtlıyorum.
Abone Olun
Bildir
guest
0 yorumlar
Inline Geri Bildirimleri
Tüm yorumları görüntüle

Etiketler: , , ,

Başlıklar: AliExpress'te alışveriş hakkında, AliHelper Rehber - AliExpress'te alışveriş hakkında blog
Kopyalandı!