Aliexpress betaalmethoden in 2024

Ondanks de concurrentie onder online retailers blijft Aliexpress een gewilde online winkelsite. Elke maand bestellen miljoenen mensen verschillende goederen, waaronder kleding, schoenen, apparaten, elektronica, kantoorbenodigdheden, sieraden en nog veel meer. Als je nieuw bent op aliexpress.ru of al lange tijd geen aankopen hebt gedaan, is het handig om alles te weten over de Aliexpress betaalmethoden in 2024.

Op dit moment beschikken kopers over acht betaalmethoden. Je kunt op Aliexpress kopen zonder kaart.

Huidige Aliexpress betaalmethoden in 2024

PayPal

PayPal is een digitaal transactiesysteem dat wereldwijd veel gebruikt wordt voor online transacties. Met dit systeem kunnen gebruikers rekeningen aanmaken die gekoppeld zijn aan hun e-mailaccounts en waarmee ze geld kunnen versturen en ontvangen. Een van de belangrijkste voordelen van PayPal is de hoge mate van veiligheid: je hoeft je bankgegegevens niet te delen met verkopers of diensten. PayPal biedt ook kopersbescherming, waardoor het een populaire keuze is voor online winkelen. Daarnaast wordt het systeem gebruikt om geld over te maken tussen particulieren, rekeningen en abonnementen te betalen en zelfs om te doneren aan goede doelen.

Om een aankoop op Aliexpress met PayPal te betalen, moet je op de kassapagina’s inloggen op je account of een nieuw account aanmaken.

Aliexpress betaalmethoden - PayPal

Bankpas

Als je nog geen opgeslagen kaart in je persoonlijke kast hebt staan, voeg deze dan toe door het nummer, de naam van de eigenaar, de vervaldatum en de driecijferige CVV-code in te voeren.

Aliexpress betaalmethoden - Bankpas

Google Betalen

Hiermee kun je in een paar klikken betalen met een kaart die gekoppeld is aan je Google-account.

Klarna

Het betalingsbedrag moet hoger zijn dan de minimumdrempel van $30,00 voor deze methode.

Klarna is een Zweeds fintechbedrijf dat betaal- en kredietdiensten aanbiedt om online winkelen te vereenvoudigen. De service van Klarna staat bekend om zijn “koop nu, betaal later” systeem, waarmee shoppers de betaling voor artikelen kunnen uitstellen of de betaling kunnen opsplitsen in meerdere termijnen zonder extra kosten. Deze functie maakt winkelen toegankelijker en beter beheersbaar en geeft gebruikers de flexibiliteit om hun financiën te beheren. Klarna biedt ook een gemakkelijke en veilige manier om te betalen via de mobiele app, wat zorgt voor een snelle en veilige winkelervaring.

Betalen na levering

Doe een bestelling voor € 0,00 en betaal pas na ontvangst van de bestelling.

iDeal

Een populair betaalsysteem in Nederland waarmee gebruikers direct via hun bankrekening online betalingen kunnen doen.

Betalen in termijnen

Renteloze betaling voor 3 maanden

Overschrijving

Om deze methode te gebruiken, moet het bedrag van je bestelling minstens $20,01 zijn. Werkt niet als voor een van de geselecteerde artikelen een versnelde transactieverwerking vereist is.

Wire Transfer is een methode om elektronisch geld over te maken tussen twee rekeningen via een banknetwerk. Met deze dienst kunnen gebruikers geld rechtstreeks van hun bank naar een andere bank sturen, zowel nationaal als internationaal. Een bankoverschrijving wordt veel gebruikt voor grote financiële transacties zoals de aankoop van onroerend goed, internationale handel en de overdracht van grote sommen geld tussen bedrijven of personen. Een van de voordelen van een bankoverschrijving is de veiligheid en zekerheid omdat transacties worden verwerkt en bevestigd door banken, hoewel dit ook gepaard kan gaan met hogere kosten en langere verwerkingstijden dan andere AliExpress betaalmethoden.

Hoe betaal je voor een bestelling op Aliexpress?

1. Ga naar je winkelwagen als je je aankopen al hebt samengesteld, of klik op “Nu kopen” in de productkaart als je slechts één artikel wilt kopen;

2. Selecteer de betaalmethode die bij je past. Als deze niet standaard is, klik je op “Bekijk Meer”.

Aliexpress betaalmethoden

3. Klik vervolgens op de knop in het blok “Samenvatting”. Het uiterlijk kan variëren afhankelijk van de methode.

4. Je kunt ook de betalingsmethode op Aliexpress wijzigen.

Belangrijke tips voor betalen op Aliexpress

  1. Controleer voordat je een bestelling betaalt de dynamiek van de prijzen op Aliexpress. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor het product en kun je nepkortingen herkennen die de verkoper mogelijk heeft ingesteld. Gebruik de gratis browserextensie AliHelper voor een handigere prijscontrole.
  2. Sommige kaarten en transactiesystemen bieden cashback bij het betalen voor aankopen bij online winkels, waaronder Aliexpress. Controleer voordat je betaalt welke van je opties de meest gunstige keshback biedt, vooral als het om aanzienlijke aankoopbedragen gaat.
  3. Controleer in tegenstelling tot het vorige advies bij je betaalsysteem of bank of er sprake is van commissie bij het betalen voor aankopen op Aliexpress. Dit voorkomt onverwachte extra kosten.
  4. Als de betaling mislukt of wordt geannuleerd, overweeg dan om de methode te veranderen. Neem contact op met vertegenwoordigers van je bank, transactiesysteem of zelfs de verkoper op Aliexpress. Soms bieden verkopers alternatieve betalingsmethoden aan en en in sommige gevallen verwijzen ze kopers zelfs door naar hun winkels op de platforms Ozon of Wildberries.

De sleutelrol van het betalingsproces op Aliexpress

Betaling op Aliexpress is een belangrijke stap in de online winkelervaring die een fundamentele rol speelt bij het garanderen van een bevredigende koperservaring. Het proces is niet zomaar een transactie, maar een garantie voor veiligheid, efficiëntie en vertrouwen binnen China’s grootste online marktplaats.

Het primaire belang van betaling op Aliexpress is het waarborgen van de veiligheid van de financiële gegevens van de koper. Encryptiesystemen en geavanceerde technologieën voorkomen frauduleuze activiteiten en garanderen de vertrouwelijkheid van bankgegegevens. Dit creëert de basis voor langdurige, wederzijds voordelige relaties tussen de koper en winkels op Aliexpress.

Het betalingsproces is ook de sleutel tot transparantie en controle over de financiën. Shoppers kunnen gemakkelijk hun uitgaven bijhouden, de kosten van goederen controleren en de gegeven kortingen evalueren. Deze transparantie helpt bij het opbouwen van vertrouwen in het platform en verkopers, omdat kopers zien dat ze niet worden geconfronteerd met verborgen kosten of onterechte afschrijvingen.

Betaling op Aliexpress dient ook als hulpmiddel om de kwaliteit van de service te controleren. In het geval van problemen met een bestelling biedt het betalingsproces kopers de mogelijkheid om ondersteuning te zoeken. Effectieve en snelle ondersteuning bij betalingsproblemen helpt conflicten op te lossen en versterkt de reputatie van winkels.

Waarom de betaalmethode op AliExpress veranderen?

Het wijzigen van de betaalmethode op Aliexpress kan om verschillende redenen nodig zijn. Ten eerste kunnen shoppers de betaalmethode gebruiken die voor hen het handigst is. Tweede bieden sommige AliExpress betaalmethoden extra kopersbescherming of bonussen zoals cashback of speciale kortingen. Ten derde, in het geval van wijzigingen in het financiële beleid of de veiligheid, kan het overschakelen naar een andere betaalmethode helpen vertragingen in de verwerking van betalingen of andere problemen te voorkomen. Ten slotte kan het nodig zijn om van betaalmethode te veranderen als de oorspronkelijk gekozen methode niet meer beschikbaar is of als de voorwaarden minder gunstig worden. Flexibiliteit bij de keuze van AliExpress betaalmethoden helpt dus om het winkelen vlotter en winstgevender te laten verlopen.

Conclusie

Het betalingsproces op Aliexpress is dus niet slechts een formaliteit, maar een belangrijke stap om de veiligheid, het gemak en de klanttevredenheid te garanderen. Dit proces wordt een belangrijk element in het opbouwen van vertrouwen in online winkelen, waardoor het platform de voorkeurskeuze wordt voor miljoenen consumenten over de hele wereld. Nu weet je hoe je veilig en efficiënt voor artikelen op Aliexpress kunt betalen via de website of mobiele app.

Maria Kolman
Internetmarketeer en auteur met 10 jaar ervaring. Een vaste klant van AliExpress sinds 2015, ik heb meer dan 350 bestellingen geplaatst en 23 geschillen met verkopers gewonnen. Ik bestudeer de nuances van kopen en verkopen op de Chinese marktplaats, deel de verkregen informatie en actueel nieuws. Ik help AliExpress-kopers voordelige aanbiedingen te vinden en geschillen te winnen. Ik beantwoord vragen in de reacties.

Tags:

Rubrieken: AliHelper Gids - blog over winkelen op AliExpress, Over winkelen op AliExpress
Gekopieerd!