Het verkeerde product van AliExpress

Als u een verkeerde product van AliExpress heeft ontvangen, is het belangrijk om te weten dat er bepaalde stappen zijn die u kunt ondernemen om dit probleem in 2024 op te lossen.

Echter, dit kan waarschijnlijk worden vermeden als u alleen koopt bij betrouwbare verkopers. AliHelper kan u helpen dergelijke verkopers te vinden. Dit is een gratis extensie voor uw browser met veel functies. Het toont u een objectieve, gedetailleerde beoordeling van elke verkoper op basis van 5 criteria.

Het verkeerde product van AliExpress kwam: mogelijke oorzaken

 1. Nalatigheid van de verkoper. Als er een product van de verkeerde kleur of samenstelling is gekomen, is het mogelijk dat de verkoper een fout heeft gemaakt bij het samenstellen van de bestelling;
 2. Fraude door de verkoper. Als u bijvoorbeeld een pak kaarten in plaats van een smartphone heeft ontvangen, kan dit niet eenvoudigweg worden verklaard door nalatigheid van de winkel. Dit zijn duidelijke frauduleuze handelingen;
 3. Fout in de bestelling. Bekijk de details van uw bestelling. Misschien heeft u per ongeluk de verkeerde configuratie gekozen;
 4. Verfraaide foto’s. Bijvoorbeeld, u wilde een beeldje bestellen, keek naar de foto’s op de productpagina, die zodanig waren gemaakt dat het groter leek dan het is, en op basis daarvan nam u een beslissing over de grootte. Hoewel de werkelijke afmetingen in dezelfde productpagina zijn vermeld. Hetzelfde kan gelden voor de kleur van het item, het materiaal waaruit het is gemaakt, enz.;
 5. Het pakket werd onderweg geopend en vervangen of gedeeltelijk / volledig verwijderd. Als u vermoedens heeft, ontvang dan het pakket niet. Het moet worden geopend in aanwezigheid van een bevoegd persoon en teruggestuurd, waarbij het juiste document in een dergelijk geval wordt opgesteld.

Hoe te bewijzen dat ze het verkeerde product stuurden

 1. Maak er een regel van om het uitpakken van bestellingen van AliExpress op video vast te leggen, vooral als het gaat om dure items. Zorg ervoor dat het tracknummer van de verzonden bestelling en de integriteit van de verpakking goed zichtbaar zijn;
 2. Als het product qua gewicht afwijkt van wat op het postpakket staat aangegeven, probeer het dan indien mogelijk te wegen en leg dit vast op foto of video;
 3. Fotografeer het van alle kanten, met nadruk op de gebreken of inconsistenties van het product met de opgegeven specificaties. Als de maat van het item verschilt, leg dan een liniaal of meetlint ernaast. Als kleding die sterk in maat verschilt is gekomen, fotografeer uzelf erin.

Wat te doen als ze het verkeerde product stuurden

Controleer de details van de bestelling

Controleer zorgvuldig de details van uw bestelling, inclusief de naam van het product, beschrijving, kleur, maat en andere specificaties. Zorg ervoor dat u precies heeft ontvangen wat u heeft besteld. Soms ontstaan er misverstanden door fouten in de productbeschrijving of door het verkeerd kiezen van opties bij het plaatsen van de bestelling.

Neem contact op met de verkoper

Als u er zeker van bent dat u een ander product heeft ontvangen, neem dan onmiddellijk contact op met de verkoper via het AliExpress-platform. Beschrijf het probleem en voeg foto’s of video’s toe om het verschil tussen het ontvangen product en wat u heeft besteld te illustreren. Misschien was het een simpele fout en zal de verkoper bereid zijn u te helpen met ruilen of geld terugkrijgen.

Beoordeel het beleid van de verkoper en het platform

Voordat u een bestelling plaatst, is het belangrijk om vertrouwd te raken met het beleid van de verkoper en het beleid van AliExpress met betrekking tot retourneren en geschillen. Sommige verkopers bieden een retour- of omruilbeleid in geval van klantontevredenheid. Terwijl anderen gedeeltelijke of volledige terugbetaling van geld kunnen bieden. Controleer de termijnen en voorwaarden van retourneren om te weten welke opties beschikbaar zijn in uw geval.

Open een geschil in het AliExpress-systeem

Als de verkoper niet reageert op uw verzoek of geen bevredigende oplossing biedt, kunt u een geschil openen in het AliExpress-systeem. Dit stelt u in staat om tussenkomst van het platform te krijgen en hulp bij het oplossen van het probleem. Tijdens het geschil moet u bewijs leveren, zoals foto’s, een beschrijving van het probleem en correspondentie met de verkoper.

Volg de instructies van het platform

Volg tijdens het geschil of het retourneren van het product de instructies en aanbevelingen die door AliExpress worden verstrekt. Ze helpen u om de benodigde formulieren correct in te vullen en bewijs van uw probleem te leveren. Wees attent en volg de instructies zorgvuldig om uw kansen op een succesvolle oplossing van het geschil en compensatie te vergroten.

Wees geduldig

Onthoud dat het oplossen van het probleem enige tijd kan duren. Verkopers en AliExpress proberen meestal geschillen op te lossen en klanten tevreden te stellen. Maar dit kan enige tijd duren om informatie te verwerken en te verifiëren. Wees geduldig en blijf in contact met de verkoper en het platform om het gewenste resultaat te bereiken.

Hoe u een betrouwbare verkoper op AliExpress kiest

Bij het kiezen van een product op AliExpress is het altijd nuttig om de beoordelingen en recensies van de verkoper te evalueren. Let op de algemene reputatie van de verkoper, evenals op zijn beoordelingen met betrekking tot ruilen of retourneren van producten. Als een verkoper een goede beoordeling heeft en positieve recensies van andere klanten, kan dit erop wijzen dat de verkoper bereid is problemen op te lossen en klanten tevreden te stellen.

Controleer de beoordeling van de verkoper met behulp van een externe extensie, zoals AliHelper. Ze tonen vaak parameters die de winkel niet direct of indirect kan manipuleren.

Stappen te ondernemen als het verkeerde product kwam

 1. Als u ontdekt dat er iets mis is met het product op het afhaalpunt en u het niet wilt meenemen, probeer dan onmiddellijk een retour te regelen;
 2. Als u thuis ontdekt dat het product kapot is of niet voldoet aan de opgegeven specificaties, heeft u 15 dagen om een geschil te openen. Log in op uw AliExpress-account, ga naar het gedeelte “Bestellingen” en vervolgens naar het subgedeelte “Archief”. Klik op de gewenste bestelling. In het gedeelte “Hulp bij bestelling”, selecteer “Chat over bestelling en geschil”;
 3. Klik daarna op “Open geschil” en kies een geschikte reden.

Als het verkeerde product van AliExpress is gekomen, raak dan niet in paniek. Volg de bovengenoemde stappen om het probleem actief aan te pakken. In de meeste gevallen streven AliExpress en verkopers ernaar om een bevredigende oplossing te bieden. Het is belangrijk om beleefd te zijn en uw eisen en verwachtingen duidelijk te maken. Als gevolg hiervan kunt u een vervanging van het product, geld terugkrijgen of een andere bevredigende oplossing ontvangen.

Maria Kolman
Internetmarketeer en auteur met 10 jaar ervaring. Een vaste klant van AliExpress sinds 2015, ik heb meer dan 350 bestellingen geplaatst en 23 geschillen met verkopers gewonnen. Ik bestudeer de nuances van kopen en verkopen op de Chinese marktplaats, deel de verkregen informatie en actueel nieuws. Ik help AliExpress-kopers voordelige aanbiedingen te vinden en geschillen te winnen. Ik beantwoord vragen in de reacties.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 opmerkingen
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tags: ,

Rubrieken: AliHelper Gids - blog over winkelen op AliExpress, Over winkelen op AliExpress
Gekopieerd!