Přišel nesprávný produkt z Aliexpress

Pokud jste obdrželi nesprávný produkt z AliExpress, je důležité vědět, že existují určité kroky, které lze podniknout k vyřešení tohoto problému v roce 2024.

Tento problém je však velmi pravděpodobně možné předejít, pokud nakupujete pouze u spolehlivých prodejců. Najít takové vám pomůže AliHelper. Jedná se o bezplatné rozšíření pro váš prohlížeč s mnoha funkcemi. Ukáže vám objektivní podrobné hodnocení každého prodejce podle 5 kritérií.

Přišel nesprávný produkt: možné příčiny

  1. Nedbalost prodejce. Pokud přišel produkt nesprávné barvy nebo v nesprávné sestavě, je možné, že prodejce udělal chybu při sestavování objednávky;
  2. Podvod ze strany prodejce. Pokud vám například přišel balíček karet místo smartphonu, jednoduchou nedbalostí obchodu to vysvětlit nelze. Jedná se o podvodné jednání;
  3. Chyba v objednávce. Prostudujte detaily své objednávky. Možná jste omylem vybrali nesprávnou konfiguraci;
  4. Zkrášlené fotografie. Například jste chtěli objednat sošku, podívali jste se na fotografie na stránce produktu, které byly pořízeny tak, že vypadá větší, než ve skutečnosti je, a na základě toho jste se rozhodli pro její velikost. Přestože na téže stránce produktu jsou uvedeny její skutečné rozměry. Totéž se může týkat barvy věci, materiálu, z něhož byla vyrobena, atd.;
  5. Zásilka byla otevřena a zmanipulována nebo částečně / úplně odstraněna během přepravy. Pokud máte podezření, nepřebírejte zásilku. Je třeba ji otevřít v přítomnosti oprávněné osoby a vrátit ji zpět, sepsat příslušný dokument pro takový případ.

Jak dokázat, že poslali nesprávný produkt z AliExpress

  1. Zvykněte si natáčet video rozbalování objednávek z AliExpress, zejména pokud jde o drahé věci. Sledujte, aby bylo dobře vidět sledovací číslo zaslané objednávky a integrita balení;
  2. Pokud se hmotnost produktu liší od uvedené na obalu pro poštovní odbavení, pokud možno jej zvažte a zaznamenejte to na foto nebo video;
  3. Vyfoťte ho ze všech stran, s důrazem na nedostatky nebo nesrovnalosti produktu s uvedenými specifikacemi. Pokud se liší velikost věci – položte vedle ni pravítko nebo metr. Pokud přišlo oblečení, které se výrazně liší velikostí, vyfoťte se v něm.

Co dělat, pokud poslali nesprávný produkt

Zkontrolujte detaily objednávky

Pečlivě zkontrolujte detaily své objednávky, včetně názvu produktu, popisu, barvy, velikosti a dalších specifikací. Ujistěte se, že jste obdrželi přesně to, co jste si objednali. Někdy dochází k nedorozuměním kvůli chybám v popisu produktu nebo nesprávnému výběru možností při zadávání objednávky.

Kontaktujte prodejce

Pokud jste si jisti, že jste obdrželi jiný produkt, okamžitě kontaktujte prodejce prostřednictvím platformy AliExpress. Popište problém a přiložte fotografie nebo video, které ilustrují rozdíl mezi obdrženým produktem a tím, co jste si objednali. Možná to byla jednoduchá chyba a prodejce bude ochoten vám pomoci s výměnou nebo vrácením peněz.

Zhodnoťte politiku prodejce a platformy

Před zadáním objednávky je důležité se seznámit s politikou prodejce a politikou AliExpress ohledně vrácení zboží a sporů. Někteří prodejci nabízejí politiku vrácení nebo výměny zboží v případě nespokojenosti zákazníka, zatímco jiní mohou nabízet částečné nebo úplné vrácení peněz. Zkontrolujte lhůty a podmínky vrácení, abyste věděli, které možnosti jsou ve vašem případě dostupné.

Otevřít spor v systému AliExpress

Pokud prodejce nereaguje na váš požadavek nebo nenabízí uspokojivé řešení, můžete otevřít spor v systému AliExpress. To vám umožní získat zásah platformy a pomoc při řešení problému. Během sporu budete muset předložit důkazy, jako jsou fotografie, popis problému a korespondence s prodejcem.

Následujte pokyny platformy

Během sporu nebo vrácení zboží postupujte podle pokynů a doporučení poskytovaných AliExpress. Pomohou vám správně vyplnit potřebné formuláře a předložit důkazy o vašem problému. Buďte pozorní a pečlivě dodržujte pokyny, abyste zvýšili své šance na úspěšné vyřešení sporu a získání náhrady.

Buďte trpěliví

Je důležité si uvědomit, že řešení problému může zabrat určitý čas. Prodejci a AliExpress se obvykle snaží řešit spory a uspokojit zákazníky, ale může to vyžadovat určitý čas na zpracování a ověření informací. Buďte trpěliví a pokračujte ve vzájemné komunikaci s prodejcem a platformou, abyste dosáhli požadovaného výsledku.

Jak vybrat spolehlivého prodejce na AliExpress

Při výběru produktu na AliExpress je vždy užitečné posoudit hodnocení a recenze prodejce. Věnujte pozornost celkové reputaci prodejce a také jeho recenzím týkajícím se výměny nebo vrácení peněz za zboží. Pokud má prodejce dobré hodnocení a pozitivní recenze od ostatních zákazníků, může to naznačovat, že je ochoten řešit problémy a uspokojit zákazníky.

Zkontrolujte hodnocení prodejce pomocí externího rozšíření, jako je AliHelper. Často zobrazují parametry, které obchod nemůže přímo nebo nepřímo manipulovat.

Postup, pokud přišel nesprávný produkt

  1. Pokud jste zjistili, že s produktem něco není v pořádku na výdejním místě a nechcete si ho vzít, snažte se okamžitě vrátit peníze;
  2. Pokud jste doma zjistili, že produkt je poškozený nebo neodpovídá uvedeným specifikacím, máte 15 dní na to, aby otevřít spor. Přihlaste se do svého účtu na AliExpress, přejděte do sekce „Objednávky“ a poté do podsekce „Archiv“. Klikněte na požadovanou objednávku. V sekci „Pomoc s objednávkou“ vyberte možnost „Chat o objednávce a spor“;
  3. Poté klikněte na „Otevřít spor“ a vyberte vhodný důvod.

V případě, přišel nesprávný produkt z AliExpress, nepropadejte panice. Postupujte podle výše uvedených kroků, abyste aktivně vyřešili problém. Ve většině případů se AliExpress a prodejci snaží poskytnout uspokojivé řešení. Je důležité být zdvořilý a jasně formulovat své požadavky a očekávání. V důsledku toho můžete získat náhradu produktu. Vrácení peněz nebo jiné uspokojivé řešení.

Maria Kolman
Internetový marketér a autor s 10 lety zkušeností. Pravidelný zákazník AliExpress od roku 2015, uskutečnil jsem více než 350 objednávek a vyhrál 23 sporů s prodejci. Studuji nuance nákupů a prodejů na čínském tržišti, sdílím získané informace a aktuální zprávy. Pomáhám kupujícím na AliExpress najít výhodné nabídky a vyhrávat spory. Odpovídám na otázky v komentářích.

Štítky: ,

Rubriky: AliHelper Průvodce - blog o nákupu na AliExpress, O nakupování na AliExpress
Zkopírováno!