AliExpress’ten yanlış ürün geldi

AliExpress’ten yanlış ürün gönderildiğinde, 2024 yılında bu sorunu çözmek için atılması gereken belirli adımlar olduğunu bilmek önemlidir.

Ancak, güvenilir satıcılardan alışveriş yaparak büyük olasılıkla bu durumdan kaçınılabilir. Böyle satıcıları bulmanıza AliHelper yardımcı olabilir. Bu, tarayıcınız için çok sayıda özellik içeren ücretsiz bir uzantıdır. Size her satıcının 5 kriter üzerinden objektif ve detaylı bir derecelendirmesini gösterecektir.

AliExpress’ten yanlış ürün geldi: Olası nedenler

  1. Satıcının ihmali. Yanlış renkte veya yanlış donanımda bir ürün geldiyse, satıcının siparişi toplarken hata yapmış olması mümkündür;
  2. Satıcının dolandırıcılığı. Örneğin, bir akıllı telefon yerine bir iskambil destesi geldiyse, bu durum sadece mağazanın ihmaliyle açıklanamaz. Açıkça dolandırıcılık söz konusudur;
  3. Siparişte hata. Sipariş detaylarınızı inceleyin. Belki yanlışlıkla yanlış bir konfigürasyon seçmiş olabilirsiniz;
  4. Abartılı fotoğraflar. Örneğin, bir heykel sipariş etmek istediniz, ürün kartındaki fotoğraflara baktınız ve bunlar öyle yapılmış ki, heykel olduğundan daha büyük görünüyor ve bu fotoğraflara dayanarak boyut kararı aldınız. Oysa aynı ürün kartında gerçek boyutları belirtilmiştir. Aynı şey ürünün rengi, yapımında kullanılan malzeme vb. için de geçerli olabilir;
  5. Paket yolda açılıp değiştirilmiş veya kısmen/tamamen çıkarılmış olabilir. Şüpheleriniz varsa, paketi teslim almayın. Yetkili bir kişinin huzurunda açın ve durum böyleyse geri gönderin, ilgili belgeyi düzenleyin.

Yanlış ürün gönderildiğini nasıl kanıtlayabilirsiniz

  1. Özellikle pahalı eşyalar söz konusu olduğunda, AliExpress’ten gelen siparişlerin video açılışını çekmek kuralını edinin. Gönderilen siparişin takip numarasının ve paketin bütünlüğünün iyi göründüğünden emin olun;
  2. Ürün, posta paketlemesi için belirtilen ağırlıktan farklıysa, mümkünse tartın ve bunu fotoğraf veya video ile belgeleyin;
  3. Ürünü her açıdan fotoğraflayın, ürünün belirtilen özelliklerle uyumsuzluklarını veya eksikliklerini vurgulayın. Eğer ürünün boyutu farklıysa yanına bir cetvel veya mezura koyun. Eğer gelen kıyafet boyut olarak çok farklıysa, üzerinizdeyken fotoğrafını çekin.

Yanlış ürün gönderildiğinde ne yapmalısınız

Sipariş detaylarını kontrol edin

Siparişinizin detaylarını, ürün adı, açıklama, renk, boyut ve diğer özellikler dahil olmak üzere dikkatlice kontrol edin. Gerçekten sipariş ettiğiniz şeyi aldığınızdan emin olun. Bazen ürün açıklamasındaki hatalar veya sipariş verirken yanlış seçenekleri seçmekten dolayı yanlış anlamalar oluşabilir.

Satıcıyla iletişime geçin

Yanlış ürün aldığınızdan emin olduktan sonra, AliExpress platformu üzerinden satıcıyla hemen iletişime geçin. Sorunu anlatın ve farkı göstermek için fotoğraflar veya videolar ekleyin. Belki de bu, basit bir hata olup satıcı, ürünü değiştirmenize veya iade etmenize yardımcı olabilir.

Satıcının ve platformun politikasını değerlendirin

Sipariş vermeden önce, satıcının ve AliExpress’in iadeler ve anlaşmazlıklarla ilgili politikalarını incelemeniz önemlidir. Bazı satıcılar, müşterinin memnuniyetsizliği durumunda ürün iadesi veya değişimi politikası sunarken, diğerleri kısmi veya tam para iadesi sunabilir. İade süreleri ve koşullarını kontrol edin, böylece durumunuzda hangi seçeneklerin mümkün olduğunu bilirsiniz.

AliExpress sisteminde anlaşmazlık açın

Eğer satıcı talebinize yanıt vermiyor veya tatmin edici bir çözüm sunmuyorsa, AliExpress sisteminde bir anlaşmazlık açabilirsiniz. Bu, platformun müdahalesini ve sorunu çözme konusunda yardım almanızı sağlar. Anlaşmazlık sürecinde, fotoğraflar, sorunun açıklaması ve satıcıyla yapılan yazışmalar gibi kanıtlar sunmanız gerekecektir.

Platformun talimatlarını takip edin

Anlaşmazlık veya ürün iadesi sürecinde, AliExpress tarafından verilen talimatları ve önerileri takip edin. Bu, gerekli formları doğru şekilde doldurmanıza ve sorununuzla ilgili kanıtları sunmanıza yardımcı olacaktır. Dikkatli olun ve talimatları dikkatlice takip edin, böylece anlaşmazlığın başarılı bir şekilde çözülmesi ve tazminat almanız için şanslarınızı artırabilirsiniz.

Sabırlı olun

Sorunun çözüm sürecinin biraz zaman alabileceğini unutmamak önemlidir. Genellikle satıcılar ve AliExpress, anlaşmazlıkları çözmeye ve müşterileri memnun etmeye çalışır. Ancak bu, bilgilerin işlenmesi ve kontrol edilmesi için biraz zaman alabilir. Sabırlı olun ve istenen sonucu elde etmek için satıcı ve platformla etkileşimde bulunmaya devam edin.

AliExpress’te güvenilir bir satıcı nasıl seçilir

AliExpress’te bir ürün seçerken, satıcının derecelendirmesini ve yorumlarını değerlendirmek her zaman faydalıdır. Satıcının genel itibarına ve ürün iadesi veya değişimiyle ilgili yorumlarına dikkat edin. Eğer satıcının iyi bir derecelendirmesi ve diğer müşterilerden olumlu yorumları varsa, bu, satıcının sorunları çözmeye ve müşterileri memnun etmeye istekli olduğunu gösterebilir.

AliHelper gibi üçüncü taraf bir uzantı kullanarak satıcının derecelendirmesini kontrol edin. Bunlar genellikle mağazanın doğrudan veya dolaylı olarak manipüle edemeyeceği parametreleri gösterir.

Yanlış ürün gönderdiler yapılması gerekenler

  1. Eğer teslimat noktasında ürünle ilgili bir sorun fark ettiyseniz ve ürünü almak istemiyorsanız, hemen bir iade işlemi yapmaya çalışın;
  2. Eğer eve geldiğinizde ürünün kırık olduğunu veya belirtilen özelliklere uymadığını fark ederseniz, bu konuda bir anlaşmazlık açmak için 15 gününüz vardır. AliExpress kişisel hesabınıza giriş yapın, “Siparişler” bölümüne gidin ve ardından “Arşiv” alt bölümüne geçin. İlgili siparişi seçin. “Siparişle ilgili yardım” bölümünde, “Sipariş ve anlaşmazlık sohbeti” seçeneğini belirleyin.
  3. Daha sonra “Anlaşmazlık Aç” butonuna tıklayın ve uygun bir neden seçin.

Eğer AliExpress‘ten yanlış ürün geldi, panik yapmayın. Yukarıda listelenen adımları izleyerek sorunu aktif bir şekilde çözün. Çoğu durumda, AliExpress ve satıcılar, tatmin edici bir çözüm sunmaya çalışırlar. Kibar olmak ve taleplerinizi ve beklentilerinizi açıkça belirtmek önemlidir. Sonuç olarak, farklı ürün değişimi, para iadesi veya başka tatmin edici bir çözüm alabilirsiniz.

Maria Kolman
10 yıllık deneyime sahip internet pazarlamacısı ve yazar. 2015'ten bu yana düzenli AliExpress alıcısıyım, 350'den fazla sipariş verdim ve satıcılarla 23 anlaşmazlık kazandım. Çin pazar yerindeki alışveriş ve satış nüanslarını inceliyorum, elde ettiğim bilgileri ve güncel haberleri paylaşıyorum. AliExpress alıcılarının avantajlı teklifler bulmasına ve anlaşmazlıkları kazanmasına yardımcı oluyorum. Yorumlardaki soruları yanıtlıyorum.

Etiketler: ,

Başlıklar: AliExpress'te alışveriş hakkında, AliHelper Rehber - AliExpress'te alışveriş hakkında blog
Kopyalandı!