AliExpress’te güvenilir bir satıcı nasıl bulunur?

­AliExpress’te alışveriş yaparken genellikle ürün özelliklerine, fiyatına, teslimat süreleri ve masraflarına dikkat ederiz. Ancak satıcı seçimi gibi önemli bir detayı bazen göz ardı ederiz. AliExpress, yüz binlerce mağazadan oluşur. Bunların bazıları belirli markalara veya ürün kategorilerine odaklanırken, diğerleri her şeyi satar. Bazıları müşterilere dürüstçe davranırken, diğerleri sizi aldatmaya veya siparişi hafife alıp yanlış modeli veya kusurlu ürün göndermeye gidebilir. Örneğin, telefon yerine bir iskambil destesi bile gönderebilirler. AliExpress’te güvenilir bir satıcı nasıl bulunur?

AliExpress’teki satıcı, ne alacağınızı, ne kadar hızlı geleceğini, ürünün ne kadar iyi paketleneceğini, bir sorun olursa talebinizin ne kadar hızlı ve tam olarak karşılanacağını belirler. Bu nedenle mağaza seçimine gereken önemi vermek önemlidir. AliExpress’te güvenilir bir satıcı belirlemek için hangi parametrelere dikkat edilmesi gerektiğini inceleyelim.

AliExpress’teki Mağazalara Güvenebilir miyiz?

AliExpress’teki her mağaza, nadir istisnalar dışında, farklı kişiler tarafından yönetilir. Kesinlikle, hızlı para kazanmak için dolandırıcılık yapmaya hazır olanlar vardır. Ayrıca yıllar boyunca reputasyonlarını geliştiren ve en ufak bir memnuniyetsizliğinizde bile indirim, hediye vb. sunmaya hazır olanlar da vardır. Bu nedenle, hangi satıcıdan alışveriş yapmanız gerektiğini önceden anlamak önemlidir.

Satıcı Puanı

Satıcının puanı, AliExpress’teki satıcı hakkında bilgi satırına fare ile gelindiğinde sol üst köşede gösterilir. Ancak orada fazla bilgi yoktur. Ve bu puanı mağazalar kendi lehlerine manipüle edebilir. Ayrıca, bu puanı görmek için ilgilendiğiniz her ürünün mağaza sayfasını ziyaret etmeniz gerekecek.

AliExpress’teki satıcıların objektif ve ayrıntılı puanlamasını, 5 kritere göre gösteren ücretsiz bir tarayıcı uzantısı olan AliHelper vardır.

İşte ilgilendiğiniz ürünün kartında doğrudan görebileceğiniz aynı satıcının puanı.

AliHelper ayrıca size kargo takibi ve indirimleri gösterir, fiyat değişikliklerinin grafiğini sunar vb. Ayrıca, “İlgili Ürünler” özelliği de var. Bu özellik, belirli bir satıcıdan alışveriş yapmamanız gereken durumlarda özellikle yararlıdır.

AliExpress’te Kalış Süresi

“Tek günlük firma” terimi AliExpress’teki mağazalar için de geçerlidir. Elbette her yeni geleni şüpheyle karşılamamak gerekir, ancak tüm faktörleri birlikte değerlendirmek önemlidir. Yarım yıl kadar kısa bir sürede platformda bulunan bir mağaza, puanı düştüğü için yeniden kaydolmuş olabilir veya kaybedecek bir şeyi olmadığı için çeşitli dolandırıcılık şemalarına başvurabilir. Öte yandan, birkaç yıl önce kaydedilmiş ve yüksek bir puana sahip bir mağaza büyük olasılıkla güvenilirdir.

Satış Sayısı, Ürün Hakkında Yorumlar ve Ürün Değerlendirmesi

Bu parametreler bir mağaza seçerken birlikte değerlendirilmelidir. Bir ürünün değerlendirmesi 5/5 olsa da, sadece 3 kişi tarafından satın alındıysa, bu durum o mağazayı güvenilir ve ürünü iyi yapmaz. Öte yandan, bir ürün 9,5 bin kez satın alındıysa ve puanı 4,4/5 ise (tercihen 4,5’ten düşük olmamalıdır), yorumları okumak faydalı olacaktır. Ne yazık ki, bazen müşteriler ürünü yanlış anlayabilir, işlevselliğinde hata yapabilir, bazı kişisel nedenlerden dolayı satıcıya öfke kusabilirler. Ya da kurye, teslimat servisi, teslimat noktası veya posta müdürü ile yaşanan zorluklar için onlara öfke kusabilirler.

Yorumların satışların %20’sinden az olması ve değerlendirmenin yüksek olması durumunda da dikkatli olunmalıdır. Bu, manipülasyonun bir işareti olabilir.

Mağaza Uzmanlığı

Bazı mağazalar belirli ürün kategorilerine odaklanabilir. Örneğin, Xiaomi teknolojisi lisanslı satış, çocuk giyimi, sanat eserleri, balıkçılık malzemeleri vb. Bu tür satıcılar genellikle kendi nişlerinde çok daha derin bilgilere sahiptir, uzman tavsiyeleri verebilir, diğer mağazalarda zor bulunan benzersiz veya hatta ender ürünler sunabilirler. AliExpress’teki uzmanlaşmış satıcılara genellikle daha fazla güvenilir çünkü profesyonel reputasyonlarına değer verirler. Bu nedenle, belirli bir şey arıyorsanız veya mağazanın kalitesi ve güvenilirliği konusunda emin olmak istiyorsanız, her şeyi satan genel bir mağaza yerine uzmanlaşmış bir mağaza seçmek daha iyidir.

Satıcı ile İletişim

Pahalı veya sizin için önemli bir şey sipariş etmeyi planlıyorsanız veya sorularınız varsa, satıcıyla iletişime geçmekten çekinmeyin. Elbette, sorulara hızlı ve kibarca yanıt vermek dürüstlüğün bir göstergesi değildir. Ancak bu, satıcının yeterliliğini ve profesyonelliğini değerlendirmenize. Mağaza temsilcisinin ne kadar duyarlı olduğunu ve sorularınıza nasıl yanıt verdiğini kontrol etmenize yardımcı olur. İletişimden ne kadar çok bilgi alırsanız. AliExpress’te satıcıyı mantıklı bir şekilde seçmek o kadar kolay olur.

AliExpress’te Hangi Satıcıdan Alışveriş Yapılmalı

İşte seçilmesi gereken satıcının dolaylı olarak belirten özellikleri:

Dolandırıcılardan Nasıl Kaçınılır

Gerçek İndirimleri Sahte İndirimlerden Nasıl Ayırt Edilir

Tüm parametrelere göre güvenli olduğunu belirlediğiniz bir satıcıyı bulduysanız, size sunduğu özel indirimin gerçek olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Bunun için AliHelper’dan da yardım alabilirsiniz.

1. İlgilendiğiniz ürünün kartına gidin ve indirim öncesi fiyatını kontrol edin. Örneğin, bir mağazanın kamera sunduğunu ve eskiden 2371,92 lira olduğunu, %75 indirimle satıldığını iddia ettiğini varsayalım;

2. AliHelper’deki “Fiyat değişikliği” bölümünü açın. Bu örnekte, bu kameranın son zamanlarda 626,38 liradan fazla bir fiyata satılmadığını, satıcının sadece cömert bir indirim sunduğu izlenimi yaratmaya çalıştığını görebiliriz;

3. Eğer fiyatın daha önce şimdikinden daha düşük olduğunu görürseniz ve bu ürünü daha uygun bir fiyata satın almak isterseniz, “+ Saat fiyatı” düğmesine tıklayın. Fiyat bir kez daha düştüğünde bir bildirim alacaksınız.

Artık 2024 yılında AliExpress‘ten hangi satıcıdan alışveriş yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Sipariş vermeden önce her birini inceleyin. Size karlı ve başarılı bir alışveriş deneyimi dileriz!

Maria Kolman
10 yıllık deneyime sahip internet pazarlamacısı ve yazar. 2015'ten bu yana düzenli AliExpress alıcısıyım, 350'den fazla sipariş verdim ve satıcılarla 23 anlaşmazlık kazandım. Çin pazar yerindeki alışveriş ve satış nüanslarını inceliyorum, elde ettiğim bilgileri ve güncel haberleri paylaşıyorum. AliExpress alıcılarının avantajlı teklifler bulmasına ve anlaşmazlıkları kazanmasına yardımcı oluyorum. Yorumlardaki soruları yanıtlıyorum.

Etiketler: ,

Başlıklar: AliExpress'te alışveriş hakkında, AliHelper Rehber - AliExpress'te alışveriş hakkında blog
Kopyalandı!