Kuidas valida AliExpressi müüja

AliExpress’is ostlemisel pöörame tavaliselt tähelepanu kauba omadustele, hinnale, tarneajale ja -maksumusele. Kuid mõnikord unustame nii olulise nüansi nagu müüja valimine. AliExpress koosneb sadadest tuhandetest poodidest. Mõned neist on spetsialiseerunud konkreetsetele brändidele või kaubakategooriatele, teised müüvad kõike. Mõned kauplevad ausalt, teised aga võivad petta või hooletult tellimusega ümber käia, saates vale mudeli või defektse kauba. Või isegi kaardipaki telefoni asemel. Selles artiklis ütleme teile, kuidas valida Aliexpressi müüja.

Just müüjalt AliExpress’is sõltub, mida te saate ja kui kiiresti, kui hästi kaup pakendatakse, kas teie vaidlus rahuldatakse õigeaegselt ja täielikult, kui midagi läheb valesti. Seetõttu tuleb poest valimisel olla tähelepanelik. Vaatame, millised parameetrid aitavad usaldusväärset müüjat määratleda.

Kas AliExpress’i poodidele saab usaldada

Iga AliExpress’i poe taga on erinevad inimesed. On neid, kes on valmis kiireks kasumiks petma, ja neid, kes aastaid oma maine nimel töötavad ja isegi väikseima teie rahulolematuse korral, isegi kui nende süüd pole, on valmis pakkuma allahindlust, kingitust jne. Seetõttu on oluline eelnevalt mõista, kust müüjalt osta.

Müüja reiting

Müüja reitingut näidatakse vasakus ülanurgas, kui hiirekursor liigutada AliExpressi müüja teabe reale. Kuid seal on vähe teavet. Ja kauplused võivad endale seda reitingut suurendada. Lisaks peate selle reitingu vaatamiseks külastama iga huvipakkuva kauba kaupluse lehte.

Objektiivne üksikasjalik müüja hinnang AliExpress’is viie kriteeriumi järgi võib näidata tasuta brauserilaiendus AliHelper.

Siin on sama müüja reiting, mida saate vaadata otse teid huvitava toote kaardilt.

Samuti aitab AliHelper teil jälgida saadetisi ja allahindlusi, näitab hinna muutuse graafikut jne. Ja sellel on ka funktsioon “Seotud tooted”. Mis on eriti oluline, kui sellelt konkreetse müüjalt ei ole mõtet osta.

AliExpress’is viibimise aeg

Termin “ühepäevafirma” kehtib ka AliExpress’i poodide kohta. Loomulikult ei tohiks kahtlustada iga uustulnukat, tuleks arvestada kõiki tegureid koos. Kuid viibimine platvormil kuni kuus kuud võib mingil määral viidata sellele, et müüja on uuesti registreerunud, sest tema reiting on langenud. Või kasutab erinevaid petuskeeme, sest tal pole midagi kaotada. Teisest küljest – kauplus, mis on registreeritud mitu aastat tagasi ja omab kõrget reitingut, on suure tõenäosusega usaldusväärne.

Müüdud kaupade arv, kaubaarvustused ja kauba hinnang

Neid parameetreid tuleks vaadelda kompleksselt, et valida AliExpressi müüja. Kui kaubal on hinnang 5/5, kuid seda on ostnud ainult 3 inimest, ei saa seda pidada usaldusväärse kaupluse ja hea kauba vaieldamatuks märgiks. Teisest küljest, kui kaupa on ostnud 9,5 tuhat korda ja selle hinnang on 4,4/5 (soovitavalt mitte alla 4,5), tasub lugeda arvustusi. Kahjuks juhtub, et ostjad ei saanud kaubast aru, eksisid selle funktsionaalsuses, tahtsid müüjale kätte maksta mingil subjektiivsel põhjusel. Või isegi valasid selle peale oma viha raskuste pärast, mis tekkisid kulleri, kohaletoimetamise teenuse, väljastuspunkti või postkontori juhatajaga.

Samuti peaks teid häirima, kui arvustusi on vähem kui 20% ostude arvust, kuid hinnang on kõrge. See võib olla märk manipuleerimisest.

Poe spetsialiseerumine

Mõned poed võivad spetsialiseeruda konkreetsetele kaubakategooriatele. Näiteks Xiaomi tehnika müük litsentsi alusel, lasterõivad, kunstiesemed, kalastustarbed jne. Sellised müüjad omavad sageli palju sügavamaid teadmisi oma nišis, võivad anda ekspertsoovitusi, pakkuda unikaalseid või isegi eksklusiivseid kaupu, mida on teistes kauplustes raske leida. Spetsialiseeritud müüjate juures on AliExpress’is tavaliselt ka suurem usaldus, kuna nad väärtustavad oma professionaalset mainet. Seega, kui otsite midagi konkreetset või soovite veenduda kaupluse kvaliteedis ja usaldusväärsuses, on parem valida spetsialiseeritud müüja, mitte universaalne, kes müüb kõike.

Müüjaga suhtlemine

Kui plaanite tellida kalli või teile olulise asja või kui teil on küsimusi – ärge kartke müüjaga suhelda. Loomulikult ei ole valmisolek kiiresti ja viisakalt küsimustele vastata aususe tunnus. Kuid see aitab hinnata tema adekvaatsust ja professionaalsust, kontrollida, kui vastutulelik on kaupluse esindaja, kuidas ta vastab teie küsimustele. Mida rohkem teavet te suhtlemisest saate, seda lihtsam on AliExpress’is müüjat põhjendatult valida.

Millist müüjat AliExpress’is eelistada

Siin on omadused, mis kaudselt viitavad müüjale, keda tasub valige:

Kuidas petturitest hoiduda

Kuidas eristada tõelisi allahindlusi võltsingutest

Isegi kui olete suutnud leida müüja, kes on usaldusväärne kõigi parameetrite järgi. Peaksite ka välja selgitama, kas ta pakub teile konkreetse toote kohta võltsitud allahindlust. Selles aitab teid samuti AliHelper.

1. Minge soovitud toote kaardile ja vaadake allahindluse eelset hinda. Näiteks pakub kauplus seelikut, mis väidetavalt maksis kunagi 453,87 eurot 69% allahindlusega;

2. Avage AliHelper’is jaotis “Hinnamuutus”. Meie näites on näha, et see seelik ei maksnud kunagi rohkem kui 140,70 eurot, müüja lihtsalt teeskleb, et tahab pakkuda heldet allahindlust;

3. Kui näete, et hind on olnud varem madalam kui praegu ja soovite seda toodet soodsamalt osta, vajutage nupule “+ Jälgi hinda”. Kui hind jälle langeb, saate teate.

Nüüd teate, kuidas 2024. aastal valida Aliexpressi müüja, kellelt on parem osta. Uurige igaühte enne tellimuse esitamist. Soovime teile kasumlikku ja edukat ostlemist!

Maria Kolman
Internetiturundaja ja autor 10-aastase kogemusega. Püsiklient AliExpressis alates 2015. aastast, olen teinud üle 350 tellimuse ja võitnud 23 vaidlust müüjatega. Uurin Hiina turuplatsi ostude ja müükide nüansse, jagan saadud teavet ja uudiseid. Aitan AliExpressi ostjaid leidma soodsaid pakkumisi ja vaidlusi võitma. Vastan kommentaarides küsimustele.

Sildid: ,

Rubriigid: AliHelper Guide - blogi AliExpressi ostude kohta, Ostude tegemisest AliExpressil
Скопировано!