Jak vybrat prodejce na AliExpress

­Při nákupu na AliExpress obvykle věnujeme pozornost charakteristikám produktu, ceně, termínech a nákladech na doručení. Někdy zapomínáme na tak důležitý nuance, jakým je výběr prodejce. AliExpress se skládá ze stovek tisíc obchodů. Některé z nich se specializují na konkrétní značky nebo kategorie produktů, jiné prodávají vše možné. Někteří obchodují čestně vůči zákazníkovi, jiní mohou podvádět nebo se zanedbávat objednávku, posílajíce vám špatný model nebo vadný produkt. Nebo dokonce balíček karet místo telefonu, například. Jak si vybrat prodejce na AliExpress?

Právě od prodejce na AliExpress závisí, co dostanete a jak rychle, jak kvalitně bude produkt zabaleno, zda bude váš spor včas a plně uspokojen, pokud něco půjde špatně. Proto byste měli věnovat náležitou pozornost výběru obchodu. Pojďme se podívat na parametry, které vám pomohou určit spolehlivého prodejce.

Je možné důvěřovat obchodům na AliExpress?

Za každým obchodem na AliExpress, s několika výjimkami, stojí různí lidé. Jistě, někteří jsou ochotni kvůli rychlému zisku podnikat podvodnou činnost. Ale jsou zde i takoví, kteří po léta pracují na své pověsti a dokonce kvůli sebemenší vaší nespokojenosti, i když za to nemají vinu, jsou ochotni vám poskytnout slevu, dárek apod. Proto je důležité předem vědět, u kterého prodejce nakupovat.

Hodnocení prodejce

Hodnocení prodejce se zobrazuje v levém horním rohu při najetí kurzorem na řádek s informacemi o prodejci AliExpress. Informací tam ale není mnoho. A toto hodnocení si obchody mohou samy zvýšit. Navíc, abyste si mohli prohlédnout toto hodnocení, musíte vstoupit na stránku každého obchodu, jehož produkt vás zajímá.

Objektivní detailní hodnocení prodejce na AliExpress podle 5 kritérií může ukázat bezplatné prohlížečové rozšíření AliHelper.

Zde je hodnocení stejného prodejce, které si můžete prohlédnout přímo v kartě produktu, který vás zajímá.

AliHelper vám také pomůže sledovat zásilky a slevy, ukáže graf změn cen atd. Má také funkci “Související produkty”. To je obzvláště důležité, pokud od tohoto konkrétního prodejce nakupovat nestojí za to.

Doba pobytu na AliExpress

Pojem “jednodenní firma” platí i pro obchody na AliExpress. Samozřejmě, neměli byste podezírat každého nováčka, je třeba brát v úvahu všechny faktory jako celek. Nicméně pobyt na platformě do šesti měsíců může do určité míry svědčit o tom, že prodejce se přeregistroval, protože jeho hodnocení kleslo. Nebo bude uchýlit k různým podvodným schématům, protože nemá co ztratit. Na druhé straně – obchod, který byl zaregistrován před několika lety a má vysoké hodnocení – je velmi pravděpodobně spolehlivý.

Počet prodejů, recenze o produktu a hodnocení produktu

Tyto parametry byste měli zvážit jako celek, aby jste si vybrali prodejce. Pokud má produkt hodnocení 5/5, ale byl zakoupen pouze třemi lidmi, těžko to lze považovat za nezpochybnitelný znak spolehlivého obchodu a dobrého produktu. Na druhé straně, pokud byl produkt zakoupen 9,5 tisícekrát a má hodnocení 4,4/5 (ideálně by mělo být nejméně 4,5), stojí za to přečíst si recenze. Bohužel, někdy se stává, že nakupujících nepochopili produkt, splývali se v jeho funkci, pomstili se prodejci z nějakého neobjektivního důvodu. Nebo dokonce vyřešili na něm svou zlost kvůli problémům s kurýrem, doručovací službou, výdejním místem nebo poštmistrovou.

Také byste měli být opatrní, pokud je recenzí méně než 20% z celkového počtu nákupů a hodnocení je vysoké. To může být znakem manipulace s hodnocením.

Specializace obchodu

Některé obchody se mohou specializovat na určité kategorie produktů. Například prodej techniky Xiaomi na základě licence, dětské oblečení, umělecké předměty, rybářské potřeby atd. Takoví prodejci často mají mnohem hlubší znalosti ve své oblasti, mohou poskytovat odborné rady, nabízet unikátní nebo dokonce exkluzivní produkty, které je těžké najít v jiných obchodech. Specializovaným prodejcům na AliExpress se obvykle více důvěřuje, protože si cení své profesionální pověsti. Proto, pokud hledáte něco konkrétního nebo chcete mít jistotu v kvalitě a spolehlivosti obchodu, je lepší si vybrat prodejce na AliExpress specializovaného, než univerzálního, který prodává všechno možné.

Komunikace s prodejcem

Pokud plánujete objednat drahý nebo pro vás důležitý produkt, a máte také otázky – neváhejte komunikovat s prodejcem. Samozřejmě, ochota rychle a zdvořile odpovídat na otázky není znakem poctivosti. Ale pomůže vám to posoudit jeho adekvátnost a profesionalitu. Zkontrolovat, jak je zástupce obchodu ochotný odpovídat na vaše otázky. Čím více informací získáte z komunikace, tím snazší bude uváženě vybrat prodejce na AliExpress.

U kterého prodejce na AliExpress je lepší nakupovat

Zde jsou charakteristiky, které nepřímo ukazují na prodejce, kterého byste si měli vybrat:

Jak se vyhnout podvodníkům

Jak odlišit skutečné slevy od falešných

I když se vám podařilo identifikovat prodejce, který je spolehlivý ve všech aspektech, měli byste také zjistit, zda vám nenabízí falešnou slevu na konkrétní produkt. V tom vám také pomůže AliHelper.

1. Vstupte na kartu požadovaného produktu a podívejte se na cenu před slevou. Například, obchod nabízí bezdrátovou nabíjecí stanici. Která údajně kdysi stála 30,66 eura, se 66% slevou;

2. Otevřete sekci “Změna ceny” v AliHelperu. V našem případě je vidět, že tato nabíjecí stanice nikdy nestála více než 10,35 eura, prodejce se jen snaží vytvořit dojem, že chce nabídnout štědré slevy;

3. Pokud vidíte, že cena byla dříve nižší, než je nyní. A chcete tento produkt koupit výhodněji, stiskněte tlačítko “+ Sledujte cenu”. Jakmile cena opět klesne, dostanete oznámení.

Nyní víte, jak vybrat prodejce na AliExpress v roce 2024, u kterého je lepší nakupovat. Prozkoumejte každého, než uděláte objednávku. Přejeme vám výhodné a úspěšné nakupování!

Maria Kolman
Internetový marketér a autor s 10 lety zkušeností. Pravidelný zákazník AliExpress od roku 2015, uskutečnil jsem více než 350 objednávek a vyhrál 23 sporů s prodejci. Studuji nuance nákupů a prodejů na čínském tržišti, sdílím získané informace a aktuální zprávy. Pomáhám kupujícím na AliExpress najít výhodné nabídky a vyhrávat spory. Odpovídám na otázky v komentářích.

Štítky: ,

Rubriky: AliHelper Průvodce - blog o nákupu na AliExpress, O nakupování na AliExpress
Zkopírováno!