Hoe kies je een verkoper op AliExpress

Tijdens het winkelen op AliExpress besteden we meestal aandacht aan de kenmerken van het product, de prijs, de levertijden en de leveringskosten. Hierbij vergeten we soms zo’n belangrijk detail als het kiezen van een leverancier. AliExpress bestaat uit honderdduizenden winkels. Sommige van hen zijn gespecialiseerd in bepaalde merken of productcategorieën, terwijl anderen van alles verkopen. Sommigen handelen eerlijk ten opzichte van de klant, anderen kunnen bedrog plegen of nalatig zijn met de bestelling, en sturen u bijvoorbeeld het verkeerde model of een defect product. Of zelfs een kaartspel in plaats van een telefoon, bijvoorbeeld. Hoe u een leverancier op AliExpress?

Het is juist de leverancier op AliExpress die bepaalt wat u ontvangt en hoe snel, hoe zorgvuldig het product wordt verpakt, en of uw geschil tijdig en volledig wordt afgehandeld als er iets misgaat. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig een winkel te kiezen. Laten we de parameters bekijken die kunnen helpen een betrouwbare leverancier te identificeren.

Kan men vertrouwen op winkels op AliExpress

Achter elke winkel op AliExpress, met enkele uitzonderingen, staan verschillende mensen. Er zijn zeker diegenen die bereid zijn om frauduleuze activiteiten te ondernemen voor snel gewin. Maar er zijn ook diegenen die jarenlang aan hun reputatie werken en zelfs bij het kleinste ongemak van u, zelfs als zij geen schuld hebben aan wat er is gebeurd, bereid zijn om u een korting of een cadeau te geven. Daarom is het belangrijk om van tevoren te begrijpen bij welke leverancier u moet kopen.

Leverancier beoordeling

De beoordeling van de leverancier wordt getoond in de linkerbovenhoek bij het bewegen van de cursor over de regel met informatie over de leverancier op AliExpress. Maar er is weinig informatie. En winkels kunnen hun eigen beoordelingen manipuleren. Bovendien, om deze beoordeling te bekijken, moet u de pagina van elke winkel bezoeken die u interesseert.

Een objectieve gedetailleerde beoordeling van de leverancier op AliExpress volgens 5 criteria kan worden getoond door de gratis browserextensie AliHelper.

Hier is de beoordeling van dezelfde leverancier, die u rechtstreeks in de kaart van het product dat u interesseert kunt bekijken.

AliHelper helpt u ook bij het volgen van pakketten en kortingen, toont de prijsgeschiedenis, enz. Het heeft ook een functie “Verwante producten”. Dit is vooral relevant als het niet de moeite waard is om bij deze specifieke leverancier te kopen.

Verblijfsduur op AliExpress

De term ‘eenmanszaak’ is ook van toepassing op winkels op AliExpress. Natuurlijk moet niet elke nieuwkomer worden verdacht, alle factoren moeten gezamenlijk worden overwogen. Echter, het verblijf op het platform tot zes maanden kan enigszins aangeven dat de leverancier zich opnieuw heeft geregistreerd omdat zijn beoordeling is gedaald. Of dat hij zich zal bezighouden met verschillende frauduleuze schema’s omdat hij niets te verliezen heeft. Aan de andere kant is een winkel die enkele jaren geleden is geregistreerd en een hoge beoordeling heeft, waarschijnlijk betrouwbaar.

Aantal verkopen, feedback over het product en beoordeling van het product

Deze parameters moeten samen worden overwogen om een leverancier te kiezen. Als een product een beoordeling van 5/5 heeft, maar slechts door 3 mensen is gekocht, kan dit nauwelijks worden beschouwd als een onbetwistbaar teken van een betrouwbare winkel en een goed product. Aan de andere kant, als een product 9.500 keer is gekocht en het een beoordeling van 4,4/5 heeft (bij voorkeur niet lager dan 4,5), is het de moeite waard om de feedback te lezen. Helaas komt het voor dat klanten het product niet begrijpen, een fout maken in de functionaliteit, wraak nemen op de leverancier om een of andere onobjectieve reden. Of zelfs hun frustratie uiten over problemen die zijn ontstaan met de koerier, bezorgservice, afhaalpunt of postkantoorbeheerder.

Wees ook op uw hoede als er minder dan 20% feedback is in vergelijking met het aantal aankopen en de beoordeling hoog is. Dit kan een teken zijn van manipulatie.

Specialisatie van de winkel

Sommige winkels kunnen gespecialiseerd zijn in bepaalde productcategorieën. Bijvoorbeeld, verkoop van Xiaomi-technologie onder licentie, kinderkleding, kunstobjecten, visspullen, enz. Dergelijke leveranciers hebben vaak veel diepere kennis in hun niche, kunnen deskundige aanbevelingen doen, unieke of zelfs zeldzame producten aanbieden die moeilijk te vinden zijn in andere winkels. Gespecialiseerde leveranciers op AliExpress hebben over het algemeen meer vertrouwen, omdat ze hun professionele reputatie waarderen. Dus als u op zoek bent naar iets specifieks of wilt verzekeren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de winkel, is het beter om een gespecialiseerde leverancier te kiezen, in plaats van een universele die alles verkoopt.

Communicatie met de leverancier

Als u van plan bent om een duur of belangrijk item voor u te bestellen, en als u vragen heeft, aarzel dan niet om te communiceren met de leverancier. Natuurlijk betekent de bereidheid om snel en beleefd te reageren op vragen niet per se eerlijkheid. Maar het zal helpen zijn adequaatheid en professionaliteit te beoordelen, te controleren hoe responsief de vertegenwoordiger van de winkel is, hoe hij op uw vragen reageert. Hoe meer informatie u krijgt uit de communicatie, hoe gemakkelijker het zal zijn om redelijkerwijs een leverancier op AliExpress te kiezen.

Bij welke leverancier op AliExpress is het beter om te kopen

Dit zijn de kenmerken die indirect wijzen op een leverancier die de moeite waard is om te kiezen:

Om fraudeurs te vermijden

Hoe echte kortingen te onderscheiden van valse

Zelfs als u een leverancier hebt geïdentificeerd die betrouwbaar is in alle opzichten, moet u ook nagaan of hij u geen valse korting aanbiedt op een specifiek product. AliHelper kan u hierbij ook helpen.

1. Ga naar de kaart van het gewenste product en bekijk de prijs vóór de korting. Bijvoorbeeld, een winkel biedt een draadloos oplaadstation aan dat naar verluidt 31,37 euro kostte, met 65% korting;

2. Open de sectie “Prijswijziging” in AliHelper. In ons geval is te zien dat dit oplaadstation nooit meer dan 10,70 euro heeft gekost, de leverancier doet alleen alsof hij een royale korting wil geven;

3. Als u ziet dat de prijs eerder lager was dan nu en u wilt dit product voordeliger kopen, druk dan op de knop “+ Bekijk prijs”. Wanneer de prijs opnieuw daalt, ontvangt u een melding.

Nu weet u hoe u een leverancier op AliExpress in 2024 kunt kiezen bij wie het beter is om te kopen. Bestudeer iedereen voordat u een bestelling plaatst. Wij wensen u een voordelige en succesvolle shopping!

Maria Kolman
Internetmarketeer en auteur met 10 jaar ervaring. Een vaste klant van AliExpress sinds 2015, ik heb meer dan 350 bestellingen geplaatst en 23 geschillen met verkopers gewonnen. Ik bestudeer de nuances van kopen en verkopen op de Chinese marktplaats, deel de verkregen informatie en actueel nieuws. Ik help AliExpress-kopers voordelige aanbiedingen te vinden en geschillen te winnen. Ik beantwoord vragen in de reacties.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 opmerkingen
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tags: ,

Rubrieken: AliHelper Gids - blog over winkelen op AliExpress, Over winkelen op AliExpress
Gekopieerd!