Cum să alegeți un vânzător pe AliExpress

În timpul cumpărăturilor pe AliExpress, de obicei ne concentrăm pe caracteristicile produsului, preț, termene și costurile de livrare. Uneori uităm un detaliu important, cum ar fi alegerea vânzătorului. AliExpress este alcătuit din sute de mii de magazine. Unele dintre ele sunt specializate pe anumite mărci sau categorii de produse, în timp ce altele vând de toate. Unii comercianți fac afaceri onest față de cumpărători, în timp ce alții pot recurge la înșelăciune sau pot trata comanda neglijent, trimițându-vă un model greșit sau un produs defect. Sau chiar și un pachet de cărți în loc de un telefon, de exemplu. Cum să alegeți un vânzător pe AliExpress?

Exact de la vânzătorul de pe AliExpress depinde ce veți primi și cât de repede, cât de bine va fi ambalat produsul, dacă disputa dvs. va fi soluționată complet și la timp, dacă ceva nu merge bine. Prin urmare, este important să acordați atenție alegerii magazinului. Să examinăm criteriile care vă vor ajuta să identificați un vânzător de încredere.

Poți avea încredere în magazinele de pe AliExpress?

În spatele fiecărui magazin de pe AliExpress, cu rare excepții, stau diferite persoane. Desigur, există cei care sunt gata să facă afaceri necinstite pentru profit rapid. Și sunt aceia care lucrează de ani de zile la reputația lor și, chiar și pentru cea mai mică nemulțumire a dvs., chiar dacă nu sunt vinovați, sunt gata să vă ofere o reducere, un cadou etc. Prin urmare, este important să înțelegeți dinainte de la ce vânzător ar trebui să cumpărați.

Evaluarea vânzătorului

Evaluarea vânzătorului este afișată în colțul din stânga sus când plasați cursorul pe rândul cu informații despre vânzător pe AliExpress. Cu toate acestea, acolo sunt puține informații. Și magazinele pot mări artificial această evaluare. Mai mult, pentru a vedea această evaluare, va trebui să accesați pagina fiecărui magazin care v-a interesat.

O evaluare detaliată și obiectivă a vânzătorului pe AliExpress după 5 criterii poate fi afișată de extensia gratuită de browser AliHelper.

Iată evaluarea aceluiași vânzător pe care o puteți vedea direct în descrierea produsului care v-a interesat.

De asemenea, AliHelper vă va ajuta să urmăriți coletele și reducerile, va arăta graficul schimbărilor de preț etc. Și are și o funcție „Produse conexe”. Care este deosebit de relevantă dacă nu merită să cumpărați de la acest vânzător în particular.

Durata de prezență pe AliExpress

Termenul „firmă de o zi” este relevant și pentru magazinele de pe AliExpress. Desigur, nu trebuie să suspectați fiecare magazin nou, trebuie să luați în considerare toți factorii în ansamblu. Cu toate acestea, prezența pe platformă până la șase luni poate indica faptul că vânzătorul s-a reînregistrat pentru că evaluarea lui a scăzut. Sau va recurge la diferite scheme frauduloase, pentru că nu are nimic de pierdut. Pe de altă parte, un magazin care a fost înregistrat acum câțiva ani și are o evaluare mare este foarte probabil să fie de încredere.

Numărul de vânzări, recenzii despre produs și evaluarea produsului

Aceste parametri ar trebui examinați în ansamblu pentru a alege un vânzător. Dacă un produs are o evaluare de 5/5, dar a fost cumpărat doar de 3 persoane, este puțin probabil să fie considerat un semn indiscutabil al unui magazin de încredere și al unui bun produs. Pe de altă parte, dacă un produs a fost cumpărat de 9.500 de ori și are o evaluare de 4,4/5 (de preferat să nu fie mai mică de 4,5), merită încredere recenziile. Din păcate, se întâmplă ca cumpărătorii să nu înțeleagă produsul, să greșească în funcționalitatea acestuia, să se răzbune pe vânzător dintr-un motiv neobiectiv. Sau să-și descarce furia pe el din cauza dificultăților întâmpinate cu curierul, serviciul de livrare, punctul de ridicare sau șeful oficiului poștal.

De asemenea, ar trebui să fiți precauți când numărul de recenzii este mai mic de 20% din numărul de cumpărături, iar evaluarea este mare. Acesta poate fi un semn de mărire artificială a evaluării.

Specializarea magazinului

Unele magazine se pot specializa pe anumite categorii de produse. De exemplu, vânzarea de echipamente Xiaomi sub licență, haine pentru copii, obiecte de artă, unelte de pescuit etc. Astfel de vânzători au adesea cunoștințe mult mai profunde în nișa lor, pot oferi recomandări de experți, pot oferi produse unice sau chiar rare, care sunt greu de găsit în alte magazine. Magazinele specializate de pe AliExpress, în general, sunt mai de încredere, deoarece își prețuiesc reputația profesională. Prin urmare, dacă căutați ceva anume sau doriți să vă asigurați de calitatea și încrederea magazinului, este mai bine să alegeți un vânzător pe AliExpress specializat, nu unul universal care vinde de toate.

Comunicarea cu vânzătorul

Dacă intenționați să comandați un articol scump sau important pentru dvs., și dacă aveți întrebări – nu ezitați să comunicați cu vânzătorul. Desigur, disponibilitatea de a răspunde rapid și politicos la întrebări nu este un semn de onestitate. Cu toate acestea, acest lucru vă va ajuta să evaluați adecvarea și profesionalismul său, să verificați cât de receptiv este reprezentantul magazinului, cum răspunde la întrebările dvs. Cu cât obțineți mai multe informații din comunicare, cu atât va fi mai ușor să alegeți un vânzător pe AliExpress în mod justificat.

La ce vânzător pe AliExpress este mai bine să cumpărați

Iată caracteristicile care indică indirect vânzătorul pe care ar trebui să-l alegeți:

Cum să evitați escrocii

Cum să distingi reducerile reale de cele false

Chiar dacă ați reușit să identificați un vânzător de încredere din toate punctele de vedere, trebuie să aflați, de asemenea, dacă nu vă oferă o reducere falsă pentru un anumit produs. AliHelper vă va ajuta și în acest caz.

1. Intrați în descrierea produsului dorit și verificați prețul înainte de reducere. De exemplu, un magazin oferă o stație de încărcare wireless care se presupune că a costat odată 30,66 euro, cu o reducere de 66%;

2. Deschideți secțiunea „Schimbarea prețului” în AliHelper. În cazul nostru, se vede că această stație de încărcare nu a costat niciodată mai mult de 10,35 euro, vânzătorul doar pretinde că dorește să ofere o reducere generoasă;

3. Dacă vedeți că prețul a fost mai mic înainte decât este acum și doriți să cumpărați acest produs mai avantajos, apăsați butonul „+ Urmăriți prețul”. Când prețul va scădea din nou, veți primi o notificare.

Acum știți cum să alegeți un vânzător pe AliExpress în 2024, de la care este mai bine să cumpărați. Studiați fiecare înainte de a plasa o comandă. Vă dorim cumpărături avantajoase și reușite!

Maria Kolman
Marketer online și autor cu 10 ani de experiență. Cumpărător regulat pe AliExpress din 2015, am făcut peste 350 de comenzi și am câștigat 23 de dispute cu vânzătorii. Studiez nuanțele cumpărăturilor și vânzărilor pe piața chineză, împărtășesc informațiile și știrile actuale. Ajut cumpărătorii AliExpress să găsească oferte avantajoase și să câștige dispute. Răspund la întrebări în comentarii.

Etichete: ,

Rubrici: Despre cumpărăturile pe AliExpress, Ghid AliHelper - blog despre cumpărături pe AliExpress
Copiat!