Cum se utilizează AliHelper – ghid detaliat

În lumea de astăzi a cumpărăturilor online, o mulțime de servicii pot face cumpărăturile nu numai plăcute, ci și profitabile. Unul dintre aceste instrumente este AliHelper. Este o extensie de browser creată pentru a simplifica cumpărăturile pe platforma AliExpress. Aceasta îi ajută pe cumpărători să găsească cele mai mari reduceri, să urmărească modificările de preț, să urmărească coletele etc. Haideți să aflăm cum se utilizează AliHelper.

Ce este AliHelper

AliHelper este o extensie gratuită pentru browser care se integrează în interfața AliExpress și oferă cumpărătorilor informații suplimentare despre produse și vânzători. Extensia este disponibilă pentru toate browserele populare, inclusiv Google Chrome, Firefox, Opera și Safari.

Cum se utilizează AliHelper

AliHelper funcționează automat imediat ce vizitați AliExpress. Cu toate acestea, funcționalitatea completă a AliHelper funcționează pe paginile de produse. În orice caz, pentru a accesa setul de instrumente al plugin-ului după instalare, trebuie să faceți clic pe bara de imagine a cățelușului. Acesta este situat în partea stângă jos a ecranului. În continuare, vom lua în considerare activitatea extensiei pe exemplul tuturor funcțiilor.

Ce este AliHelper

Funcțiile AliHelper

Istoricul modificărilor de preț

AliHelper afișează un grafic al modificărilor de preț pentru un articol pe o anumită perioadă. Acest lucru permite cumpărătorului să determine dacă prețul actual este favorabil sau dacă produsul a fost deja vândut la un preț mai mic. Graficul poate fi vizualizat atât în fișa produsului, sub fotografie, cât și în interfața extensiei, în secțiunea “Schimbarea prețului”, făcând clic pe penultima secțiune cu suma.

Cum se utilizează AliHelper - Istoricul modificărilor de preț

Dacă simbolurile sunt roșii, înseamnă că prețul produsului a crescut recent, dacă sunt verzi – a scăzut. Iar dacă în acest loc există un zero alb, înseamnă că prețul nu s-a modificat recent.

Urmărirea reducerilor

Dacă vedeți că prețul a fost majorat recent, dar, de obicei, produsul este mai ieftin, sau pur și simplu doriți să așteptați o ofertă mai bună, în secțiunea “Schimbarea prețului” din AliHelper faceți clic pe butonul “+ Urmăriți prețul”.

Cum se utilizează AliHelper - Urmărirea reducerilor

Atunci când prețul scade, veți primi o notificare push sau o alertă prin e-mail de la AliHelper, în funcție de setările dumneavoastră.

Fereastra de setări va apărea dacă faceți clic pe pictograma nucă.

Acolo puteți modifica, de asemenea, schema de culori, limba etc.

Verificarea fiabilității vânzătorilor

O altă nuanță importantă a cumpărăturilor de pe piețe este ratingul unui anumit magazin de la care intenționați să comandați. Acest lucru este deosebit de important acum că actuala versiune rusă a site-ului Aliexpress prezintă un rating trunchiat, mai mult, vânzătorul îl poate falsifica. În mod implicit, îl puteți vedea imediat, pe barele din fotografiile de bunuri în timpul căutării.

Culoarea verde marchează ofertele vânzătorilor de încredere, portocaliu – cele a căror activitate are unele deficiențe. Iar culoarea roșie marchează mărfurile magazinelor, la serviciul și sortimentul cărora există multe întrebări.

Pentru a vedea un rating mai detaliat, accesați fișa produsului care vă interesează și deschideți secțiunea “Evaluarea vânzătorului” din AliHelper.

Cum se utilizează AliHelper - Verificarea fiabilității vânzătorilor

Acestea sunt 5 criterii obiective care nu pot fi falsificate. Ele se bazează pe feedback-ul de la utilizatori reali și pe informațiile pe care extensia le primește de la platforma Aliexpress.

1. Conformitatea bunurilor cu descrierea;

2. Viteza de răspuns în timpul corespondenței;

3. Viteza de expediere a comenzilor;

4. Durata prezenței vânzătorului pe AliExpress;

5. Procentul de cumpărători nemulțumiți.

Urmărirea coletelor

Puteți utiliza funcția de urmărire a coletelor AliHelper pe orice pagină de pe Aliexpress. Introduceți numărul de urmărire în căsuță, faceți clic pe “Adaugă” și comanda dvs. va apărea în listă. Dacă faceți clic pe număr – puteți schimba numele coletului, astfel încât să nu vă confundați în ele. Iar când ajunge coletul – faceți clic pe pictograma cu cruce de sub pictograma calendarului.

Dacă faceți clic pe pictograma calendarului în sine, AliHelper va afișa o fereastră cu toate informațiile despre acest colet.

Vizualizați feedback-ul

Pentru confortul utilizatorului, AliHelper are o funcție de vizualizare a recenziilor într-o fereastră compactă, cu filtrare în funcție de țara de localizare și de disponibilitatea fotografiilor.

Iar dacă doriți să vizualizați orice fotografie atașată, faceți clic pe miniatura acesteia în recenzie.

Cum se utilizează AliHelper - Vizualizați feedback-ul

Concluzie

AliHelper este un instrument pentru toți cei care doresc să facă cumpărăturile pe AliExpress cât mai profitabile și mai sigure. Datorită funcțiilor sale convenabile, extensia simplifică foarte mult procesul de cumpărături online, făcându-l mai transparent și mai accesibil. Utilizând-o, puteți nu numai să economisiți bani, ci și să vă creșteți încrederea în calitatea bunurilor pe care le cumpărați. Acum știți cum se utilizează AliHelper.

Maria Kolman
Marketer online și autor cu 10 ani de experiență. Cumpărător regulat pe AliExpress din 2015, am făcut peste 350 de comenzi și am câștigat 23 de dispute cu vânzătorii. Studiez nuanțele cumpărăturilor și vânzărilor pe piața chineză, împărtășesc informațiile și știrile actuale. Ajut cumpărătorii AliExpress să găsească oferte avantajoase și să câștige dispute. Răspund la întrebări în comentarii.

Rubrici: Despre cumpărăturile pe AliExpress, Ghid AliHelper - blog despre cumpărături pe AliExpress
Copiat!