Cum să anulezi o comandă pe AliExpress

Anularea unei comenzi pe AliExpress este un proces care poate fi necesar din diferite motive, chiar dacă achiziția inițială a fost bine gândită și calculată. Comanda poate fi anulată doar de către cumpărător sau de administrația platformei, de exemplu, dacă au îndoieli cu privire la legalitatea și legitimitatea acțiunilor uneia dintre părțile tranzacției. În acest articol vă vom spune cum să anulezi o comandă pe AliExpress în anul 2024.

Подробная инструкция как отменить заказ на АлиЭкспресс

Motive pentru anularea unei comenzi pe AliExpress

  1. Cumpărătorul s-a răzgândit să comande produsul în general sau de la acel vânzător specific;
  2. Coletul nu ajunge pentru o lungă perioadă de timp sau nu este deloc urmărit, iar termenul de protecție al cumpărătorului se apropie de sfârșit;
  3. Produsul nu corespunde descrierii de pe pagina produsului sau a fost trimis un lucru complet diferit. De exemplu, acest lucru poate fi legat de lipsa unor caracteristici importante sau de o completare incompletă a produsului;
  4. În timpul plasării comenzii, cumpărătorul a făcut o eroare în adresa sau în componența produsului;
  5. Achiziția poate fi anulată accidental.

Verificați mai întâi starea comenzii dvs. pe AliExpress. Dacă încă nu a fost procesată, o puteți anula fără probleme. Dacă însă starea s-a schimbat deja în “Așteaptă expedierea”, “Expediat”, “În tranzit”, “În livrare” sau “Livrat”, atunci anularea unei comenzi nu va mai fi atât de simplă.

Anularea unei comenzi neplătite

Dacă ați apăsat pe butonul “Place order” și apoi ați închis fereastra fără să finalizați plata, o comandă activă va apărea în subsecțiunea “Unpaid” a secțiunii “Orders”.

Pentru a o anula, accesați pagina comenzii prin “Order details”.

Apăsați pe “Cancel order”. Alegeți motivul anulării din listă și achiziția dvs. va fi imediat anulată.

Anularea unei comenzi după plată

Prin același algoritm sunt anulate și comenzile plătite, dar încă neexpediate. AliExpress indică faptul că fondurile pentru o achiziție anulată vor fi returnate în termen de 3-20 de zile, dar în această etapă pot fi returnate și în câteva minute. De asemenea, puteți alege ca metodă de returnare – primirea imediată a bonusurilor pe contul AliExpress.

Anularea unei comenzi după expediere

Dacă comanda dvs. este în drum, trebuie să contactați vânzătorul și să-i spuneți că doriți să anulați achiziția. Pentru aceasta, accesați pagina comenzii dvs. și apăsați pe butonul “Scrieți vânzătorului”. Și trimiteți un mesaj că doriți să anulați expedierea coletului. De obicei, vânzătorul răspunde în termen de 24-48 de ore.

Desigur, va fi mai ușor să obțineți anularea dacă cumpărați de la vânzători adecvați. AliHlelper vă poate ajuta să-i găsiți, datorită funcției “Evaluarea vânzătorului“. Aceasta este o extensie gratuită pentru browserul dvs.

Imediat ce vânzătorul primește mesajul dvs. că doriți să anulați achiziția, acesta vă poate oferi mai multe opțiuni: să anulați comanda și să primiți un rămburs complet, să anulați achiziția și să primiți un rămburs parțial sau să continuați executarea comenzii. Dacă vânzătorul este de acord să anuleze comanda plătită și să vă returneze banii, el trebuie să trimită o cerere de anulare. În acest caz, veți primi o notificare pe e-mail despre anularea cu succes. Și despre returnarea banilor pe cardul dvs. de credit sau altă metodă de plată pe care ați utilizat-o la cumpărare. Dacă primiți o notificare că comanda expediată a fost anulată. Și banii returnați pe cardul dvs., urmăriți procesul de rămburs.

Cum să anulezi o comandă pe AliExpress în aplicația mobilă

Ca și în cazul site-ului, puteți anula o comandă prin aplicația de pe telefon fără a deschide un litigiu doar în cazul în care produsul nu a fost expediat.

Pentru aceasta, accesați secțiunea “Account”. Apoi în “Orders” și selectați comanda dorită. Pe pagina care se deschide, apăsați pe butonul “Cancel order”.

Comanda a fost anulată. Când vor fi returnați banii?

De obicei, procesul poate dura de la 3 la 20 de zile, în funcție de banca dvs. și de metoda de plată.

Întrebări frecvente

De ce nu există un buton “Anulați comanda” pe AliExpress?

Puteți anula o comandă apăsând butonul corespunzător doar în cazul în care coletul nu a fost încă expediat. După aceea, butonul dispare și puteți anula achiziția doar contactând vânzătorul sau deschizând un litigiu.

Ce să faceți dacă vânzătorul refuză să returneze banii?

Dacă vânzătorul nu răspunde la mesajele dvs. sau refuză să anuleze comanda. Puteți contacta serviciul de asistență AliExpress. Pentru aceasta, accesați pagina comenzii dvs. Și apăsați pe “Deschideți un litigiu” și urmați instrucțiunile. În acest caz, este posibil să fie necesar să furnizați dovezi că vânzătorul nu își îndeplinește obligațiile. Este important să rețineți că anularea după expediere poate atrage sancțiuni din partea AliExpress.

Am anulat accidental o comandă. Ce să fac?

Puteți anula accidental o comandă doar dacă aceasta nu a fost încă expediată. Toate comenzile anulate se găsesc în secțiunea corespunzătoare, în subsecțiunea “Arhivă”. Pur și simplu comandați din nou articolele necesare.

Este necesar să returnați o comandă pe AliExpress dacă a fost anulată, dar totuși a sosit?

Dacă, ca urmare a soluționării unui litigiu pe AliExpress. Vi s-au returnat banii pentru un produs, dar acesta a sosit totuși. Nu sunteți obligat să îl returnați vânzătorului sau să îl plătiți din nou. Indiferent de solicitările vânzătorului.

După cum se poate vedea din pașii descriși mai sus. Anularea unei comenzi pe AliExpress nu este o procedură tehnică complicată. Dacă acționați rapid și corect. Dar poate necesita răbdare și comunicare cu magazinul sau reprezentanții AliExpress. Este important să urmăriți starea coletului. Și să luați legătura la timp cu vânzătorul pentru a evita neînțelegerile. Și să vă asigurați că veți primi banii înapoi. Acum știți cum funcționează anularea unei comenzi pe AliExpress. Și în cât timp vă vor fi returnate fondurile.

Maria Kolman
Marketer online și autor cu 10 ani de experiență. Cumpărător regulat pe AliExpress din 2015, am făcut peste 350 de comenzi și am câștigat 23 de dispute cu vânzătorii. Studiez nuanțele cumpărăturilor și vânzărilor pe piața chineză, împărtășesc informațiile și știrile actuale. Ajut cumpărătorii AliExpress să găsească oferte avantajoase și să câștige dispute. Răspund la întrebări în comentarii.

Etichete:

Rubrici: Despre cumpărăturile pe AliExpress, Ghid AliHelper - blog despre cumpărături pe AliExpress
Copiat!