Kuidas tellimuse tühistamine AliExpressis

Tellimuse tühistamine AliExpressis on protsess, mis võib olla vajalik erinevatel põhjustel, isegi kui ost oli algselt hoolikalt kaalutletud. Tellimust saab tühistada ainult ostja või platvormi administratsioon, näiteks kui tekivad kahtlused ühe tehingupoolte tegevuse seaduslikkuses ja õiguspärasuses. Selles artiklis räägime, kuidas tühistada tellimust AliExpressis aastal 2024.

AliExpressi tellimuse tühistamise põhjused

  1. Ostja muutis meelt ja ei soovi enam kaupa üldse või sellelt konkreetse müüjalt tellida;
  2. Saadetis ei saabu pikka aega või ei ole üldse jälgitav ja ostja kaitseperiood hakkab lõppema;
  3. Kaup ei vasta toote lehel kirjeldatule või on saadetud hoopis teine ese. Näiteks võib see olla seotud oluliste omaduste puudumisega või toote puuduliku komplekteeritusega;
  4. Ostja tegi tellimuse esitamisel vea aadressi või toote komplekteerimises;
  5. Ost võib olla juhuslikult tühistatud.

Kontrollige kõigepealt oma tellimuse staatust AliExpressis. Kui see ei ole veel töötlemisele suunatud, saate selle probleemideta tühistada. Kui aga staatus on juba muutunud “Ootab saatmist”, “Saadetud”, “Teel”, “Tarnimisel” või “Kohale toimetatud”, siis tellimuse tühistamine ei ole enam nii lihtne.

Maksmata tellimuse tühistamine

Kui olete vajutanud nuppu “Place order” ja seejärel sulgenud akna, maksmist lõpetamata, ilmub jaotises “Orders” tellimuste all aktiivne tellimus “Unpaid”.

Selle tühistamiseks minge tellimuse lehele kaudu “Order details”.

Vajutage “Cancel order”. Valige tühistamise põhjus loetelust ja teie ost tühistatakse viivitamatult.

Tellimuse tühistamine pärast maksmist

Sama algoritmi järgi tühistatakse ka makstud, kuid veel välja saadetamata tellimused. AliExpress näitab, et tühistatud ostu eest tagastatakse raha 3-20 päeva jooksul, kuid selles etapis võib raha tagastamine toimuda ka mõne minuti jooksul. Samuti on võimalik valida tagasimakse viisiks – AliExpressi kontole kohe boonuste saamine.

Tellimuse tühistamine pärast saatmist

Kui teie tellimus on teel, peate võtma ühendust müüjaga ja teatama talle, et soovite ostu tühistada. Selleks minge oma tellimuse lehele ja vajutage “Kirjuta müüjale”. Seejärel saatke sõnum, et soovite saadetise saatmise tühistada. Tavaliselt vastab müüja 24-48 tunni jooksul.

Loomulikult on tühistamist lihtsam saavutada, kui ostetakse mõistlike müüjate käest. Selliste leidmiseks aitab AliHelper tänu funktsioonile “Müüja hinnang“. See on tasuta laiend teie brauserile.

Kui müüja saab teie sõnumi ostu tühistamise kohta, võib ta pakkuda mitmeid variante: tühistamine ja täielik raha tellimuse tagastamine, ostu tühistamine ja osaline tagasimakse või tellimuse jätkamine. Kui müüja nõustub tasutud tellimuse tühistamise ja raha tagastamisega, peab ta esitama tühistamistaotluse. Sel juhul saate e-kirja kaudu teate eduka tühistamise ja raha tagastamise kohta teie krediitkaardile või kasutatud makseviisile. Kui saate teate, et saadetud tellimus on tühistatud ja raha tagastatud teie kaardile, jälgige raha tagastamise protsessi.

Kuidas tühistada tellimust mobiilirakenduses

Nagu veebisaidi puhul, saab tellimust tühistada rakenduse kaudu telefonis ilma vaidluse alustamata ainult juhul, kui kaupa ei ole veel saadetud.

Selleks minge jaotisse “Profiil” ja seejärel “Tellimused” ning valige soovitud tellimus. Avanenud lehel vajutage “Tühista tellimus”.

Tellimus tühistatud. Millal raha tagastatakse?

Tavaliselt võib protsess kesta 3 kuni 20 päeva, sõltuvalt teie pangast ja makseviisist.

Korduma kippuvad küsimused

Miks AliExpressil pole nuppu “Tühista tellimus”?

Tellimust saab tühistada, vajutades vastavat nuppu, ainult juhul, kui pakk ei ole veel teele saadetud. Pärast seda nupp kaob ja ostu saab tühistada ainult ühendust võttes müüjaga või vaidlust avades.

Mida teha, kui müüja keeldub raha tagastamast?

Kui müüja ei vasta teie sõnumitele või keeldub tellimust tühistamast, võite pöörduda AliExpressi klienditoe poole. Selleks minge oma tellimuse lehele ja vajutage “Avage vaidlus” ning järgige juhiseid. Sel juhul võib teil olla vaja esitada tõendeid selle kohta, et müüja ei täida oma kohustusi. Oluline on meeles pidada, et pärast saatmist tühistamine võib kaasa tuua AliExpressi poolt trahvisanktsioonid.

Mida teha, kui ma tellimuse kogemata tühistasin?

Tellimuse saab kogemata tühistada ainult juhul, kui seda veel saadetud ei ole. Kõik tühistatud tellimused asuvad vastavas jaotises alajaotuses “Arhiiv”. Lihtsalt tellige vajalikud asjad uuesti.

Kas pean AliExpressis tagastama tellimuse, kui see on tühistatud, kuid siiski kohale jõudnud?

Kui AliExpressi vaidluse lahendamise tulemusena tagastati teile raha kauba eest, kuid see siiski hiljem saabus, ei ole teil kohustust seda müüjale tagastada ega uuesti tasuda. Sõltumata müüja palvetest.

Nagu ülaltoodud sammudest näha, ei ole tellimuse tühistamine AliExpressis tehniliselt keeruline protsess, kui tegutsete kiiresti ja õigesti. Kuid see võib nõuda kannatlikkust ja suhtlemist poe või AliExpressi esindajatega. On oluline jälgida saadetise staatust ja võtta õigeaegselt ühendust müüjaga, et vältida arusaamatusi ja veenduda, et saate oma raha tagasi. Nüüd teate, kuidas toimib tellimuse tühistamine AliExpressis ja millal teile raha tagastatakse.

Maria Kolman
Internetiturundaja ja autor 10-aastase kogemusega. Püsiklient AliExpressis alates 2015. aastast, olen teinud üle 350 tellimuse ja võitnud 23 vaidlust müüjatega. Uurin Hiina turuplatsi ostude ja müükide nüansse, jagan saadud teavet ja uudiseid. Aitan AliExpressi ostjaid leidma soodsaid pakkumisi ja vaidlusi võitma. Vastan kommentaarides küsimustele.

Sildid:

Rubriigid: AliHelper Guide - blogi AliExpressi ostude kohta, Ostude tegemisest AliExpressil
Скопировано!