Hoe een bestelling annuleren op AliExpress

Het annuleren van een bestelling op AliExpress is een proces dat om verschillende redenen nodig kan zijn, zelfs als de aankoop oorspronkelijk weloverwogen en doordacht was. Een bestelling kan alleen worden geannuleerd door de koper of de beheerders van het platform, bijvoorbeeld als ze twijfelen aan de rechtmatigheid en legaliteit van de acties van een van de partijen bij de transactie. In dit artikel vertellen we hoe je een bestelling op AliExpress kunt annuleren in 2024.

Подробная инструкция как отменить заказ на АлиЭкспресс

Redenen voor annulering van een bestelling op AliExpress

  1. De koper heeft besloten om helemaal niet te bestellen of niet bij deze specifieke verkoper;
  2. Het pakket komt lange tijd niet aan of is in principe niet traceerbaar, en de beschermingstermijn van de koper nadert zijn einde;
  3. Het product komt niet overeen met de beschrijving op de productpagina of een totaal ander item is verzonden. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met het ontbreken van belangrijke kenmerken of een onvolledige set van het product;
  4. Tijdens het plaatsen van de bestelling heeft de koper een fout gemaakt in het adres of de samenstelling van het product;
  5. De aankoop kan per ongeluk worden geannuleerd.

Controleer eerst de status van uw bestelling op AliExpress. Als deze nog niet in behandeling is genomen, kunt u deze zonder problemen annuleren. Als de status echter al is veranderd in “Wacht op verzending”, “Verzonden”, “Onderweg”, “In levering” of “Geleverd”, dan is het annuleren van een bestelling niet meer zo eenvoudig.

Annulering van een niet-betaalde bestelling

Als u op de knop “Place order” heeft geklikt en vervolgens het venster heeft gesloten zonder de betaling te voltooien, verschijnt er een actieve bestelling in de subsectie “Unpaid” van de sectie “Orders”.

Om deze te annuleren, ga naar de bestellingspagina via “Order details”.

Klik op “Cancel order”. Kies een reden voor annulering uit de lijst en uw aankoop wordt onmiddellijk geannuleerd.

Annulering van een bestelling na betaling

Op dezelfde manier worden ook betaalde, maar nog niet verzonden bestellingen geannuleerd. AliExpress geeft aan dat het geld voor een geannuleerde aankoop binnen 3-20 dagen wordt teruggestort, maar in dit stadium kan het ook binnen enkele minuten worden teruggestort. U kunt ook kiezen om direct bonuspunten op uw AliExpress-account te ontvangen als terugbetalingsmethode.

Annulering van een bestelling na verzending

Als uw bestelling onderweg is, moet u contact opnemen met de verkoper en hem laten weten dat u de aankoop wilt annuleren. Hiervoor gaat u naar de pagina van uw bestelling en klikt u op de knop “Schrijf de verkoper”. En stuur een bericht dat u de verzending van het pakket wilt annuleren. Meestal reageert de verkoper binnen 24-48 uur.

Natuurlijk zal het gemakkelijker zijn om een annulering te bereiken als u koopt bij adequate verkopers. AliHlelper kan hierbij helpen, dankzij de functie “Verkoper Waardering“. Dit is een gratis extensie voor uw browser.

Zodra de verkoper uw bericht ontvangt dat u de aankoop wilt annuleren, kan hij u verschillende opties bieden: de bestelling annuleren en een volledige geldteruggave ontvangen, de aankoop annuleren en een gedeeltelijke terugbetaling ontvangen of doorgaan met de uitvoering van de bestelling. Als de verkoper akkoord gaat met het annuleren van de betaalde bestelling en u het geld teruggeeft, moet hij een annuleringsverzoek indienen. In dat geval ontvangt u een e-mailmelding over de succesvolle annulering. En over de terugbetaling van geld op uw creditcard of een andere betaalmethode die u heeft gebruikt bij de aankoop. Als u een melding ontvangt dat de verzonden bestelling is geannuleerd en het geld is teruggestort op uw kaart, volg dan het proces van geldteruggave.

Hoe een bestelling te annuleren in de mobiele app

Net als op de website, kunt u een bestelling alleen annuleren via de app op uw telefoon zonder een geschil te openen als het product nog niet is verzonden.

Hiervoor gaat u naar het gedeelte “Account”, dan naar “Orders” en selecteert u de gewenste. Op de geopende pagina, klik op “Cancel order”.

Bestelling geannuleerd. Wanneer wordt het geld teruggestort?

Dit proces kan meestal 3 tot 20 dagen duren, afhankelijk van uw bank en betaalmethode.

Veelgestelde vragen

Waarom is er geen knop “Een bestelling annuleren” op AliExpress?

Een bestelling annuleren door op de bijbehorende knop te drukken kan alleen als het pakket nog niet is verzonden. Daarna verdwijnt de knop en kan de aankoop alleen worden geannuleerd door contact op te nemen met de verkoper of door een geschil te openen.

Wat te doen als de verkoper weigert geld terug te geven?

Als de verkoper niet reageert op uw berichten of weigert de bestelling te annuleren, kunt u contact opnemen met de klantenservice van AliExpress. Hiervoor gaat u naar de pagina van uw bestelling en klikt u op “Open een geschil” en volgt u de instructies. In dit geval moet u mogelijk bewijs leveren dat de verkoper zijn verplichtingen niet nakomt. Het is belangrijk om te onthouden dat annulering na verzending kan leiden tot boetes van AliExpress.

Wat als ik per ongeluk een bestelling heb geannuleerd?

Een bestelling kan alleen per ongeluk worden geannuleerd als deze nog niet is verzonden. Alle geannuleerde bestellingen bevinden zich in de overeenkomstige sectie, in de subsectie “Archief”. Bestel gewoon de benodigde items opnieuw.

Moet ik een bestelling op AliExpress retourneren als deze is geannuleerd, maar toch is aangekomen?

Als u als resultaat van het oplossen van een geschil op AliExpress uw geld voor het product heeft teruggekregen, maar het uiteindelijk toch is aangekomen, bent u niet verplicht om het terug te sturen naar de verkoper of opnieuw te betalen. Ongeacht de verzoeken van de verkoper.

Zoals u kunt zien uit de bovenstaande stappen, is het annuleren van een bestelling op AliExpress technisch gezien geen ingewikkeld proces, als u snel en correct handelt. Maar het kan geduld en communicatie met de winkel of vertegenwoordigers van AliExpress vereisen. Het is belangrijk om de status van het pakket in de gaten te houden en tijdig contact op te nemen met de verkoper om misverstanden te voorkomen. En zorg ervoor dat u uw geld terugkrijgt. Nu weet u hoe de annulering van een bestelling op AliExpress werkt en wanneer u uw geld terugkrijgt.

Maria Kolman
Internetmarketeer en auteur met 10 jaar ervaring. Een vaste klant van AliExpress sinds 2015, ik heb meer dan 350 bestellingen geplaatst en 23 geschillen met verkopers gewonnen. Ik bestudeer de nuances van kopen en verkopen op de Chinese marktplaats, deel de verkregen informatie en actueel nieuws. Ik help AliExpress-kopers voordelige aanbiedingen te vinden en geschillen te winnen. Ik beantwoord vragen in de reacties.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 opmerkingen
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tags:

Rubrieken: AliHelper Gids - blog over winkelen op AliExpress, Over winkelen op AliExpress
Gekopieerd!