Hoe AliHelper gebruiken – gedetailleerde handleiding

In de huidige wereld van online winkelen zijn er veel diensten die winkelen niet alleen leuk, maar ook winstgevend maken. Een van deze hulpmiddelen is AliHelper. Het is een browserextensie die is gemaakt om het winkelen op het AliExpress-platform te vereenvoudigen. Het helpt shoppers de grootste kortingen te vinden, prijswijzigingen bij te houden, pakketten te volgen, enz. Laten we eens kijken hoe AliHelper gebruiken.

Wat is AliHelper

AliHelper is een gratis browserextensie die wordt geïntegreerd in de interface van AliExpress en shoppers voorziet van extra informatie over producten en verkopers. De extensie is beschikbaar voor alle populaire browsers, waaronder Google Chrome, Firefox, Opera en Safari.

Hoe AliHelper gebruiken

AliHelper werkt automatisch zodra je AliExpress bezoekt. De volledige functionaliteit van AliHelper werkt echter op productpagina’s. Hoe dan ook, om na de installatie toegang te krijgen tot de toolkit van de plugin, moet je klikken op de balk met het hondje. Deze bevindt zich linksonder in het scherm. Vervolgens zullen we het werk van de extensie bekijken aan de hand van het voorbeeld van alle functies.

Wat is AliHelper

AliHelper-functies

Geschiedenis prijswijzigingen

AliHelper toont een grafiek van prijsveranderingen voor een artikel over een bepaalde periode. Hierdoor kan de koper bepalen of de huidige prijs gunstig is of dat het product al eerder tegen een lagere prijs is verkocht. De grafiek kan worden bekeken op de productkaart, onder de foto, en in de extensie-interface in het gedeelte “Prijswijziging” door op het voorlaatste gedeelte met het bedrag te klikken.

Hoe AliHelper gebruiken - Geschiedenis prijswijzigingen

Als de symbolen rood zijn, betekent dit dat de prijs voor het product onlangs is verhoogd, als ze groen zijn – verlaagd. En als er een witte nul op deze plaats staat, betekent dit dat de prijs onlangs niet is veranderd.

Kortingen bijhouden

Als je ziet dat de prijs onlangs is verhoogd, maar normaal gesproken is het product goedkoper, of je wilt gewoon wachten op een betere aanbieding, klik dan in het gedeelte “Prijswijzigingen” van AliHelper op de knop “+ Bekijk Prijs”.

Hoe AliHelper gebruiken - Kortingen bijhouden

Wanneer de prijs daalt, ontvang je een push-notificatie of e-mailalert van AliHelper, afhankelijk van je instellingen.

Het instellingenvenster verschijnt als je op het notenpictogram klikt.

Daar kun je ook het kleurenschema, de taal, enz. wijzigen.

De betrouwbaarheid van verkopers controleren

Een andere belangrijke nuance van winkelen op marktplaatsen is de beoordeling van een bepaalde winkel waar je van plan bent om te bestellen. Dit is vooral belangrijk nu de huidige Russische versie van de site Aliexpress een onvolledige beoordeling weergeeft en de verkoper deze bovendien kan vervalsen. Standaard kun je dit direct zien, op de balken bij de foto’s van goederen tijdens het zoeken.

De groene kleur markeert de aanbiedingen van betrouwbare verkopers, de oranje kleur de aanbiedingen van verkopers die tekortkomingen vertonen. En rood markeert de goederen van winkels, waarvan er veel vragen zijn over de service en het assortiment.

Om een meer gedetailleerde beoordeling te zien, ga je naar de kaart van het product waarin je geïnteresseerd bent en open je het gedeelte “Verkoper Waardering” in AliHelper.

Hoe AliHelper gebruiken - De betrouwbaarheid van verkopers controleren

Dit zijn 5 objectieve criteria die niet vervalst kunnen worden. Ze zijn gebaseerd op feedback van echte gebruikers en op de informatie die de extensie ontvangt van het Aliexpress-platform.

1. Conformiteit van de goederen met de beschrijving;

2. Snelheid van antwoord tijdens correspondentie;

3. Snelheid van verzending van bestellingen;

4. Duur van de aanwezigheid van de verkoper op AliExpress;

5. Percentage ontevreden kopers.

Pakket volgen

Je kunt de pakketvolgfunctie van AliHelper op elke pagina van Aliexpress gebruiken. Voer het trackingnummer in het vak in, klik op “Toevoegen” en je bestelling verschijnt in de lijst. Als je op het nummer klikt – kun je de naam van het pakket wijzigen, zodat je er niet in verward raakt. En als het pakket aankomt – klik dan op het kruispictogram onder het kalenderpictogram.

Als je op het kalendericoontje zelf klikt, toont AliHelper een venster met alle informatie over dit pakket.

Feedback bekijken

Voor het gemak van de gebruiker heeft AliHelper een functie om beoordelingen te bekijken in een compact venster met filtering op land van locatie en beschikbaarheid van foto’s.

Hoe AliHelper gebruiken - Feedback bekijken

En als je een bijgevoegde foto wilt bekijken, klik je op de miniatuur in de recensie.

Conclusie

AliHelper is een hulpmiddel voor iedereen die zo winstgevend en veilig mogelijk wil winkelen op AliExpress. Dankzij de handige functies vereenvoudigt de extensie het online winkelproces aanzienlijk en maakt het transparanter en toegankelijker. Door het te gebruiken kun je niet alleen geld besparen, maar ook je vertrouwen in de kwaliteit van de goederen die je koopt vergroten. Nu weet je hoe AliHelper gebruiken.

Maria Kolman
Internetmarketeer en auteur met 10 jaar ervaring. Een vaste klant van AliExpress sinds 2015, ik heb meer dan 350 bestellingen geplaatst en 23 geschillen met verkopers gewonnen. Ik bestudeer de nuances van kopen en verkopen op de Chinese marktplaats, deel de verkregen informatie en actueel nieuws. Ik help AliExpress-kopers voordelige aanbiedingen te vinden en geschillen te winnen. Ik beantwoord vragen in de reacties.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 opmerkingen
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rubrieken: AliHelper Gids - blog over winkelen op AliExpress, Over winkelen op AliExpress
Gekopieerd!