AliHelper nasıl kullanılır – ayrıntılı kılavuz

Günümüzün online alışveriş dünyasında, birçok hizmet alışverişi sadece keyifli değil aynı zamanda karlı da hale getirebilir. Bu araçlardan biri de AliHelper’dır. AliExpress platformunda alışverişi basitleştirmek için oluşturulmuş bir tarayıcı uzantısıdır. Alışveriş yapanların en büyük indirimleri bulmalarına, fiyat değişikliklerini takip etmelerine, paketleri izlemelerine vb. yardımcı olur. AliHelper nasıl kullanılır öğrenelim.

AliHelper nedir

AliHelper, AliExpress arayüzüne entegre olan ve alışveriş yapanlara ürünler ve satıcılar hakkında ek bilgi sağlayan ücretsiz bir tarayıcı uzantısıdır. Uzantı, Google Chrome, Firefox, Opera ve Safari dahil olmak üzere tüm popüler tarayıcılar için kullanılabilir.

AliHelper nasıl kullanılır

AliHelper, AliExpress’i ziyaret ettiğiniz anda otomatik olarak çalışır. Ancak, AliHelper’ın tam işlevselliği ürün sayfalarında çalışır. Her durumda, kurulumdan sonra eklentinin araç setine erişmek için köpek resmi çubuğuna tıklamanız gerekir. Ekranın sol alt kısmında yer almaktadır. Daha sonra, uzantının çalışmasını tüm işlevlerin örneği üzerinde ele alacağız.

AliHelper nedir

AliHelper fonksiyonları

Fiyat değişim geçmişi

AliHelper, belirli bir süre boyunca bir ürün için fiyat değişikliklerinin bir grafiğini gösterir. Bu, alıcının mevcut fiyatın uygun olup olmadığını veya ürünün zaten daha düşük bir fiyata satılıp satılmadığını belirlemesine olanak tanır. Grafik hem ürün kartında, fotoğrafın altında hem de uzantı arayüzünde “Fiyat Değişikliği” bölümünde miktarın bulunduğu sondan bir önceki bölüme tıklanarak görüntülenebilir.

AliHelper nasıl kullanılır - Fiyat değişim geçmişi

Semboller kırmızıysa, ürünün fiyatının yakın zamanda arttığı, yeşilse azaldığı anlamına gelir. Ve eğer bu yerde beyaz bir sıfır varsa, bu fiyatın son zamanlarda değişmediği anlamına gelir.

İndirimlerin takibi

Fiyatın yakın zamanda arttığını, ancak genellikle ürünün daha ucuz olduğunu görürseniz veya sadece daha iyi bir teklif beklemek istiyorsanız, AliHelper’ın “Fiyat Değişiklikleri” bölümünde “+ Saat Fiyatı” düğmesine tıklayın.

AliHelper nasıl kullanılır - İndirimlerin takibi

Fiyat düştüğünde, ayarlarınıza bağlı olarak AliHelper’dan bir anlık bildirim veya e-posta uyarısı alacaksınız.

Somun simgesine tıklarsanız ayarlar penceresi görünecektir.

Orada renk şemasını, dili vb. de değiştirebilirsiniz.

Satıcıların güvenilirliğini kontrol etme

Pazar yerlerinde alışveriş yapmanın bir diğer önemli nüansı da sipariş vermeyi planladığınız belirli bir mağazanın derecelendirmesidir. Bu, özellikle Aliexpress sitesinin mevcut Rusça versiyonunun kesilmiş bir derecelendirme göstermesi ve dahası satıcının bunu tahrif edebilmesi nedeniyle önemlidir. Varsayılan olarak, arama sırasında malların fotoğraflarındaki çubuklarda hemen görebilirsiniz.

Yeşil renk güvenilir satıcıların tekliflerini işaretler, turuncu – işlerinde bazı eksiklikler olanları. Ve kırmızı renk, hizmet ve ürün çeşitliliği konusunda birçok soru bulunan mağazaların ürünlerini işaretler.

Daha ayrıntılı bir değerlendirme görmek için ilgilendiğiniz ürünün kartına gidin ve AliHelper’da “Satıcı Değerlendirmesi” bölümünü açın.

AliHelper nasıl kullanılır - Satıcıların güvenilirliğini kontrol etme

Bunlar, üzerinde oynanamayacak 5 objektif kriterdir. Gerçek kullanıcılardan gelen geri bildirimlere ve uzantının Aliexpress platformundan aldığı bilgilere dayanmaktadır.

1. Malların tanıma uygunluğu;

2. Yazışmalar sırasında yanıt verme hızı;

3. Siparişlerin sevkiyat hızı;

4. Satıcının AliExpress’te bulunma süresi;

5. Memnun olmayan alıcıların yüzdesi.

Koli Takibi

AliHelper paket takip özelliğini Aliexpress’in herhangi bir sayfasında kullanabilirsiniz. Takip numarasını kutuya girin, “Ekle” ye tıklayın ve siparişiniz listede görünecektir. Numaraya tıklarsanız – parselin adını değiştirebilirsiniz, böylece kafanız karışmaz. Ve paket geldiğinde – takvim simgesinin altındaki çarpı simgesine tıklayın.

Takvim simgesinin kendisine tıklarsanız, AliHelper bu parselle ilgili tüm bilgileri içeren bir pencere gösterecektir.

Geri bildirimi görüntüle

Kullanıcı kolaylığı için AliHelper, konum ülkesine ve fotoğraf kullanılabilirliğine göre filtreleme ile incelemeleri kompakt bir pencerede görüntüleme özelliğine sahiptir.

AliHelper nasıl kullanılır - Geri bildirimi görüntüle

Ve ekli herhangi bir fotoğrafı görüntülemek istiyorsanız, incelemedeki küçük resmine tıklayın.

Sonuç

AliHelper, AliExpress’teki alışverişlerini olabildiğince karlı ve güvenli hale getirmek isteyen herkes için bir araçtır. Kullanışlı özellikleri sayesinde, uzantı çevrimiçi alışveriş sürecini büyük ölçüde basitleştirerek daha şeffaf ve erişilebilir hale getirir. Bunu kullanarak yalnızca paradan tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda satın aldığınız malların kalitesine olan güveninizi de artırabilirsiniz. Artık AliHelper nasıl kullanılır biliyorsunuz.

Maria Kolman
10 yıllık deneyime sahip internet pazarlamacısı ve yazar. 2015'ten bu yana düzenli AliExpress alıcısıyım, 350'den fazla sipariş verdim ve satıcılarla 23 anlaşmazlık kazandım. Çin pazar yerindeki alışveriş ve satış nüanslarını inceliyorum, elde ettiğim bilgileri ve güncel haberleri paylaşıyorum. AliExpress alıcılarının avantajlı teklifler bulmasına ve anlaşmazlıkları kazanmasına yardımcı oluyorum. Yorumlardaki soruları yanıtlıyorum.

Başlıklar: AliExpress'te alışveriş hakkında, AliHelper Rehber - AliExpress'te alışveriş hakkında blog
Kopyalandı!