AliExpressist saatsid vale toote

Kui AliExpressist saatsid vale toote, on oluline teada, et 2024. aastal on olemas kindlad sammud, mida saab probleemi lahendamiseks ette võtta.

Kuid suure tõenäosusega on võimalik seda vältida, kui ostate ainult usaldusväärsetelt müüjatelt. Selliste leidmisel aitab AliHelper. See on tasuta brauseri laiendus paljude funktsioonidega. See näitab teile iga müüja objektiivset üksikasjalikku reitingut 5 kriteeriumi alusel.

Tuli vale toode: võimalikud põhjused

  1. Müüja hooletus. Kui tuli vale toode teise värvi või komplektiga, on võimalik, et müüja tegi vea tellimuse komplekteerimisel;
  2. Müüja pettus. Kui näiteks saabus mängukaartide pakk nutitelefoni asemel, ei saa seda lihtsalt poe hooletusega seletada. Tegemist on pettusega;
  3. Tellimuse viga. Uurige oma tellimuse üksikasju. Võib-olla valisite ekslikult vale konfiguratsiooni;
  4. Liialdatud fotod. Näiteks tahtsite tellida kuju, vaatasite tootekaardil olevaid fotosid, mis olid tehtud nii, et see näib suurem kui tegelikult on, ja nende põhjal otsustasite selle suuruse üle. Kuigi samas tootekaardil on märgitud selle tegelikud mõõtmed. Sama võib kehtida eseme värvi, materjali kohta, millest see on valmistatud, jne.;
  5. Saadetis avati ja asendati või osaliselt/täielikult eemaldati teekonnal. Kui kahtlustate, ärge võtke paki vastu. Avage see volitatud isiku juuresolekul ja saatke see tagasi, koostades sel juhul ettenähtud dokumendi.

Kuidas tõestada, et saatsid vale toote

  1. Harjuge AliExpressi tellimuste videopakkimistega, eriti kui tegemist on kallite esemetega. Veenduge, et saadetud tellimuse jälgimisnumber ja pakendi terviklikkus oleksid hästi nähtavad;
  2. Kui toote kaal erineb postipakendil näidatust, kaaluge seda võimaluse korral ja jäädvustage see foto või videoga;
  3. Pildistage seda igast küljest, rõhutades puudusi või toote mittevastavust deklareeritud omadustele. Kui erineb eseme suurus – asetage kõrvale joonlaud või mõõdulint. Kui saabus riietus, mis erineb suuruselt oluliselt, pildistage ennast selles.

Mida teha, kui saatsid vale toote

Kontrollige tellimuse üksikasju

Kontrollige hoolikalt oma tellimuse üksikasju, sealhulgas toote nime, kirjeldust, värvi, suurust ja muid omadusi. Veenduge, et saite just selle, mida tellisite. Mõnikord tekivad arusaamatused toote kirjelduse vigade või tellimuse vormistamisel valitud valikute tõttu.

Võtke ühendust müüjaga

Kui olete veendunud, et teine toode, võtke kohe ühendust müüjaga AliExpressi platvormi kaudu. Kirjeldage probleemi ja lisage fotod või video. Et illustreerida erinevust saadud toote ja tellitud toote vahel. Võimalik, et see oli lihtne viga ja müüja on valmis aitama vahetada või tagastada toodet.

Hinnake müüja ja platvormi poliitikat

Enne tellimuse vormistamist on oluline tutvuda müüja ja AliExpressi tagastamise ja vaidluste poliitikaga. Mõned müüjad pakuvad tagastus- või vahetuspoliitikat, kui klient pole rahul. Samas kui teised võivad pakkuda osalist või täielikku tagasimakset. Kontrollige tagastamise tähtaegu ja tingimusi, et teada saada, millised võimalused on teie puhul saadaval.

Esitage vaidlus AliExpressi süsteemis

Kui müüja ei vasta teie päringule või ei paku rahuldavat lahendust, võite esitada vaidluse AliExpressi süsteemis. See võimaldab teil saada platvormi sekkumist ja abi probleemi lahendamisel. Vaidlusprotsessi käigus peate esitama tõendid, nagu fotod, probleemi kirjeldus ja suhtlus müüjaga.

Järgige platvormi juhiseid

Vaidluse või tagastamise protsessis järgige juhiseid ja soovitusi, mida AliExpress pakub. Need aitavad teil õigesti täita vajalikud vormid ja esitada tõendid teie probleemi kohta. Olge tähelepanelik ja järgige hoolikalt juhiseid, et suurendada oma võimalusi edukaks vaidluse lahendamiseks ja raha saamiseks.

Olge kannatlikud

Oluline on meeles pidada, et probleemi lahendamise protsess võib võtta aega. Tavaliselt püüavad müüjad ja AliExpress lahendada vaidlusi ja rahuldada kliente. Kuid see võib nõuda aega teabe töötlemiseks ja kontrollimiseks. Olge kannatlikud ja jätkake suhtlemist müüja ja platvormiga, et saavutada soovitud tulemus.

Kuidas valida usaldusväärset müüjat AliExpressis

AliExpressis toote valimisel on alati kasulik hinnata müüja reitingut ja ülevaateid. Pöörake tähelepanu müüja üldisele mainele, samuti tema tagastamise või tagasimakse ülevaadetele. Kui müüjal on hea reiting ja positiivsed ülevaated teistelt ostjatelt, võib see viidata sellele, et müüja on valmis probleeme lahendama ja kliente rahuldama.

Kontrollige müüja reitingut kolmanda osapoole laienduse, nagu AliHelper, abil. Nad näitavad sageli parameetreid, mida kauplus ei saa otse või kaudselt endale üles keerata.

Teise toote saabumise korral tegutsege järgmiselt

  1. Kui avastasite, et tootega on midagi valesti väljastuspunktis ja te ei soovi seda vastu võtta, proovige kohe tagastada;
  2. Kui avastasite kodus, et toode on katki või ei vasta deklareeritud omadustele, on teil 15 päeva aega selle kohta vaidlust avada. Minge oma AliExpressi kontole, minge jaotisse “Tellimused” ja seejärel alajaotisse “Arhiiv”. Klõpsake soovitud tellimusel. Jaotises “Abi tellimusega” valige “Vestlus tellimuse ja vaidluse kohta”;
  3. Seejärel klõpsake “Esita vaidlus” ja valige sobiv põhjus.

Kui AliExpressist saatsid vale toote, ärge paanitsege. Järgige eelpool loetletud samme probleemi aktiivseks lahendamiseks. Enamikul juhtudel püüavad AliExpress ja müüjad pakkuda rahuldavat lahendust. Oluline on olla viisakas ja selgelt väljendada oma nõudmisi ja ootusi. Selle tulemusena võite saada toote asendamise, raha tagastamise või muu rahuldava lahenduse.

Maria Kolman
Internetiturundaja ja autor 10-aastase kogemusega. Püsiklient AliExpressis alates 2015. aastast, olen teinud üle 350 tellimuse ja võitnud 23 vaidlust müüjatega. Uurin Hiina turuplatsi ostude ja müükide nüansse, jagan saadud teavet ja uudiseid. Aitan AliExpressi ostjaid leidma soodsaid pakkumisi ja vaidlusi võitma. Vastan kommentaarides küsimustele.

Sildid: ,

Rubriigid: AliHelper Guide - blogi AliExpressi ostude kohta, Ostude tegemisest AliExpressil
Скопировано!