Historie prohlížení na AliExpress

Historie prohlížení na AliExpress je pohodlná funkce, která může vaše nakupování urychlit a zjednodušit. V tomto článku poskytneme aktuální informace pro rok 2024.

Proč je Potřeba Historie Prohlížení

Rychlé Vyhledávání

Při návštěvě AliExpress často prohlížíme mnoho produktů, než se rozhodneme, co přesně potřebujeme. Historie prohlížení na AliExpress pomáhá urychlit a usnadnit tento proces. Můžete se vrátit k produktům, které vás zaujaly, bez nutnosti je hledat znovu. Jelikož AliExpress je tržiště, tj. obchodní platforma pro tisíce různých obchodů, ten samý produkt může být nabízen různými prodejci, a u všech se mohou lišit cena, hodnocení a podmínky doručení. Navíc, pokud jste náhodou našli produkt, který se vám líbí, a ne skrze vyhledávací dotaz, může být jeho znovunalezení obtížné kvůli tendenci čínských prodejců pojmenovávat své produkty netradičně.

Porovnání Produktů

Historie prohlížení umožňuje snadno porovnávat různé produkty. Můžete se vrátit ke více možnostem a analyzovat jejich charakteristiky, ceny a recenze před učiněním konečného rozhodnutí.

Sledování Cen

Pokud nejste hned připraveni provést nákup, historie prohlížení může být užitečná pro sledování cen. Můžete sledovat změny cen produktů a nakupovat je, když se stanou dostupnějšími.

Ačkoli pro to existuje mnohem jednodušší způsob – přihlásit se k monitoringu slev na konkrétní produkt prostřednictvím našeho bezplatného prohlížečového rozšíření AliHelper. Stačí jít na kartu produktu, otevřít sekci „Změna ceny“ a stisknout tlačítko „+ Sledujte cenu“. Poté vám rozšíření bude posílat e-mail nebo oznámení, když cena klesne.

Tipy a Doporučení

AliExpress využívá informace z vaší historie prohlížení k nabízení personalizovaných doporučení a reklam. To vám může pomoci najít produkty, které odpovídají vašim zájmům a preferencím.

Oblíbené Produkty

Někdy můžete omylem zavřít stránku s produktem, který se vám líbil. Historie prohlížení vám umožní snadno se k němu vrátit a přidat ho do oblíbených, abyste ho neztratili z dohledu.

Jak Najít Nedávno Prohlížené Produkty na Webu AliExpress

Chcete-li vidět historii prohlížených produktů na aliexpress.com, musíte:

1. Přihlásit se na web;

2. Jít do svého profilu, do podsekce „Overview“;

3. Stisknout ikonu „Viewed“;

4. Otevře se stránka s prohlíženými produkty.

Jak Najít Nedávno Prohlížené Produkty v Aplikaci AliExpress

  1. Otevřete mobilní aplikaci;
  2. Jděte do sekce „Můj profil“;
  3. Prolistujte do sekce „Služby“, pod ní bude skrytá sekce „Viewed“, kterou můžete zobrazit stisknutím názvu sekce.

Jak Vyčistit Historii Prohlížení na AliExpress

Web

V sekci „Viewed“ stiskněte tlačítko „Delete all“. Pokud chcete zcela vypnout ukládání prohlížených produktů, stiskněte sousední tlačítko „Setting“ a vyberte „Turn off Recently Viewed Products“.

Když se rozhodnete uložení znovu zapnout, znovu stiskněte tlačítko „Setting“ a vyberte nyní „Turn on Recently Viewed Products“.

Mobilní Aplikace

V mobilní aplikaci AliExpress není možné jednoduše vyčistit historii, lze ji pouze vypnout. To však odstraní všechna data o prohlížených produktech.

  1. Otevřete mobilní aplikaci;
  2. Jděte do sekce „Můj profil“;
  3. Přejděte do sekce „Nastavení“;
  4. Přejděte do sekce „Viewed“;
  5. Vypněte funkci.

Proč Odstranit nebo Vypnout Historii Prohlížení na AliExpress

Soukromí

Pokud někdo jiný používá váš počítač nebo profil AliExpress pro nákupy, existuje několik důvodů, proč byste mohli chtít skrýt svou historii vyhledávání před touto osobou nebo skupinou osob. Vzpomeňte si však, že v tomto případě je také důležité odstranit historii vyhledávání na webu nebo v aplikaci AliExpress a vyčistit mezipaměť prohlížeče.

Vylepšení Doporučení

AliExpress využívá data z vaší historie prohlížení k poskytování personalizovaných doporučení. Vyčištění starých dat může pomoci zlepšit tato doporučení, čímž je učiní aktuálnějšími a více odpovídajícími vašim současným zájmům.

Jak Nahradit Historii Prohlížení na AliExpress

Prohlížečové Rozšíření

Jak již bylo zmíněno výše, v bezplatných rozšířeních, například v AliHelper, existuje možnost ukládat oblíbené produkty a dokonce sledovat slevy na ně.

Oblíbené

Pokud se vám zdá, že produkt, který právě prohlížíte, vás do určité míry zajímá, přidejte ho do „Oblíbených“, abyste se k němu mohli později snadno vrátit. To uděláte stisknutím ikony srdce vedle ceny na webu nebo vedle vyhledávacího pole v mobilní aplikaci.

V obou případech lze oblíbené produkty najít ve vašem profilu v odpovídající sekci.

Historie vyhledávání v prohlížeči

Pokud jste nečistili historii prohlížeče po prohlížení produktů, které vás zajímaly, můžete je zkusit najít tam.

Takže historie prohlížení na AliExpress není jen „pomůcka pro paměť“, ale užitečný nástroj pro zlepšení vašeho nakupování na této populární platformě. Pomáhá kupujícím být lépe informovanými, šetří váš čas a peníze, a usnadňuje návrat k objednávce. Je také důležité vědět o procesu mazání historie prohlížení.

Maria Kolman
Internetový marketér a autor s 10 lety zkušeností. Pravidelný zákazník AliExpress od roku 2015, uskutečnil jsem více než 350 objednávek a vyhrál 23 sporů s prodejci. Studuji nuance nákupů a prodejů na čínském tržišti, sdílím získané informace a aktuální zprávy. Pomáhám kupujícím na AliExpress najít výhodné nabídky a vyhrávat spory. Odpovídám na otázky v komentářích.

Štítky:

Rubriky: AliHelper Průvodce - blog o nákupu na AliExpress, O nakupování na AliExpress
Zkopírováno!