AliExpress’teki görüntüleme geçmişi

AliExpress’te görüntüleme geçmişi, alışverişinizi hızlandırabilecek ve kolaylaştırabilecek kullanışlı bir özelliktir. Bu makalede, 2024 yılı için güncel bilgiler sunacağız.

Görüntüleme Geçmişinin Neden Gerekliliği

Hızlı Arama

AliExpress’i ziyaret ettiğimizde, genellikle ihtiyacımız olan şeyi tam olarak belirlemeden önce birçok ürünü gözden geçiririz. AliExpress’teki görüntüleme geçmişi, bu süreci hızlandırmaya ve kolaylaştırmaya yardımcı olur. İlgilendiğiniz ürünlere, tekrar aramak zorunda kalmadan geri dönebilirsiniz. AliExpress binlerce farklı mağazanın ticaret platformu olduğu için, aynı ürün farklı satıcılar tarafından sunulabilir ve her birinin maliyeti, derecelendirmesi ve teslimat koşulları farklı olabilir. Ayrıca, bir ürünü arama sorgusu yerine tesadüfen bulduysanız, Çinli satıcıların ürünlerini alışılmadık şekilde adlandırma eğilimi nedeniyle tekrar bulmak zor olabilir.

Ürünleri Karşılaştırma

Görüntüleme geçmişi, farklı ürünleri kolayca karşılaştırmanıza olanak tanır. Birden fazla seçeneğe geri dönebilir ve nihai bir karar vermeden önce özelliklerini, fiyatlarını ve yorumlarını analiz edebilirsiniz.

Fiyatları Takip Etme

Hemen alışveriş yapmaya hazır değilseniz, görüntüleme geçmişi fiyatları takip etmek için yararlı olabilir. Ürünlerin fiyat değişikliklerini takip edebilir ve daha uygun hale geldiklerinde satın alabilirsiniz.

Bunun için çok daha basit bir yol var – ücretsiz tarayıcı eklentimiz AliHelper aracılığıyla belirli bir ürün için indirim izlemesine abone olmak. Bunu yapmak için, ürün kartına gidin, “Fiyat Değişikliği” bölümünü açın ve “+ Saat fiyati” düğmesine basın. Bundan sonra, fiyat düştüğünde e-posta veya bildirimler alacaksınız.

Öneriler ve İpuçları

AliExpress, size kişiselleştirilmiş öneriler ve reklamlar sunmak için görüntüleme geçmişinizden yararlanır. Bu, ilgi alanlarınıza ve tercihlerinize uygun ürünleri bulmanıza yardımcı olabilir.

Favori Ürünler

Bazen beğendiğiniz bir ürünün sayfasını kazara kapatabilirsiniz. Görüntüleme geçmişi, ürüne kolayca geri dönmenizi ve onu kaybetmemek için favorilerinize eklemenizi sağlar.

AliExpress Web Sitesinde Son Görüntülenen Ürünleri Bulma

Aliexpress.com’daki görüntülenen ürünlerin geçmişini görmek için:

1. Siteye giriş yapın;

2. Profilinize gidin,  Genel bakış” alt bölümüne tıklayın;

3.”Bakılanlar” simgesine tıklayın;

4. Görüntülenen ürünlerin sayfası açılacaktır.

AliExpress Uygulamasında Son Görüntülenen Ürünleri Bulma

  1. Mobil uygulamayı açın;
  2. “Profilim” bölümüne gidin;
  3. “Hizmetler” bölümüne kadar kaydırın, altında “Bakılanlar” gizli bölümü olacak, bunu görmek için bölüm adına tıklayın.

AliExpress’te Görüntüleme Geçmişini Temizleme

Web Sitesi

“Bakılanlar” bölümünde, “Delete All” butonuna basın. Görüntülenen ürünlerin kaydını tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız, yanındaki “Setting” butonuna tıklayın ve “Turn off Recently Viewed Products” seçeneğini seçin.

Kaydetmeyi tekrar etkinleştirmek istediğinizde, yine “Setting” butonuna tıklayın ve bu sefer “Turn on Recently Viewed Products” seçeneğini seçin.

Mobil Uygulama

AliExpress mobil uygulamasında geçmişi sadece temizlemek mümkün değildir, sadece devre dışı bırakılabilir. Ancak bu, görüntülenen ürünler hakkındaki tüm verilerin de silinmesine neden olur.

  1. Mobil uygulamayı açın;
  2. “Profilim” bölümüne gidin;
  3. “Ayarlar” bölümüne geçin;
  4. “Geçmiş” bölümüne gidin;
  5. Fonksiyonu devre dışı bırakın.

AliExpress’te Görüntüleme Geçmişini Silme veya Devre Dışı Bırakmanın Nedenleri

Gizlilik

Başka biri bilgisayarınızı veya AliExpress profilinizi alışveriş yapmak için kullanıyorsa, bu kişi veya kişiler grubundan arama geçmişinizi gizlemek için birçok neden olabilir. Ancak, bu durumda AliExpress web sitesinde veya uygulamasında arama geçmişini silmenin ve tarayıcı önbelleğini temizlemenin de önemli olduğunu unutmayın.

Önerileri İyileştirme

AliExpress, size kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için görüntüleme geçmişinizden yararlanır. Eski verileri temizlemek, bu önerileri güncelleyerek ilgi alanlarınıza daha uygun hale getirebilir.

AliExpress’te Görüntüleme Geçmişinin Yerine Geçecek Şeyler

Tarayıcı Eklentileri

Daha önce de belirtildiği gibi, AliHelper gibi ücretsiz eklentilerde beğendiğiniz ürünleri kaydetme ve hatta indirimlerini takip etme olanağı vardır.

Favoriler

Şu anda incelediğiniz ürünün size bir dereceye kadar ilgi çekici olduğunu düşünüyorsanız, daha sonra hızlıca geri dönebilmek için onu “Favorilere” ekleyin. Bunu yapmak için, web sitesinde fiyatın yanındaki veya mobil uygulamada arama çubuğunun yanındaki kalp simgesine tıklayın.

Her iki durumda da, favori ürünlerinizi profilinizdeki ilgili bölümde bulabilirsiniz.

Tarayıcıda Arama Geçmişi

Eğer ilgilendiğiniz ürünleri inceledikten sonra tarayıcınızın geçmişini temizlemediyseniz, orada bulmaya çalışabilirsiniz.

Sonuç olarak, AliExpress‘te görüntüleme geçmişi, sadece bir hafıza yardımcısı değil, aynı zamanda bu popüler platformda alışverişinizi iyileştirmek için kullanışlı bir araçtır. Müşterilere daha bilinçli olmaları için yardımcı olur, zaman ve para tasarrufu sağlar, arama ipuçları.

Maria Kolman
10 yıllık deneyime sahip internet pazarlamacısı ve yazar. 2015'ten bu yana düzenli AliExpress alıcısıyım, 350'den fazla sipariş verdim ve satıcılarla 23 anlaşmazlık kazandım. Çin pazar yerindeki alışveriş ve satış nüanslarını inceliyorum, elde ettiğim bilgileri ve güncel haberleri paylaşıyorum. AliExpress alıcılarının avantajlı teklifler bulmasına ve anlaşmazlıkları kazanmasına yardımcı oluyorum. Yorumlardaki soruları yanıtlıyorum.
Abone Olun
Bildir
guest
0 yorumlar
Inline Geri Bildirimleri
Tüm yorumları görüntüle

Etiketler:

Başlıklar: AliExpress'te alışveriş hakkında, AliHelper Rehber - AliExpress'te alışveriş hakkında blog
Kopyalandı!