Hoe een geschil te openen op AliExpress

Het openen van een geschil op AliExpress is een actie die de rechten van de koper beschermt in geval van problemen met een bestelling. In dit artikel wordt een stapsgewijze handleiding gepresenteerd over hoe een geschil te openen op AliExpress in 2024. Alle mogelijke situaties gerelateerd aan deze actie worden belicht.

Overigens, de redenen voor geschillen op AliExpress kunnen veel minder zijn als je alleen koopt bij geverifieerde verkopers. AliHelper verifieert de controle van AliExpress-verkopers. Dit is een gratis uitbreiding voor uw browser. Het toont ook de prijsgeschiedenis, helpt bij het volgen van pakketten, het vinden van vergelijkbare producten, enzovoort.

Wat is een geschil op AliExpress?

Dit is het proces van het oplossen van een conflict tussen de koper en de verkoper, dat ontstaat wanneer de koper ontevreden is over de kwaliteit van het product, de levering of andere aspecten van de transactie. Dit mechanisme wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van het AliExpress-platform, dat de rechten en belangen van kopers beschermt.

Hier zijn de belangrijkste aspecten van een geschil op AliExpress:

 1. Redenen voor een geschil. Een geschil kan om verschillende redenen ontstaan, bijvoorbeeld als een product niet overeenkomt met de beschrijving, beschadigd aankomt, vertraagd wordt in de levering. Of als de koper gewoon niet tevreden is met de kwaliteit van het product.
 2. Het openen van een geschil. Een koper kan een geschil openen in het persoonlijke account van AliExpress. Het is belangrijk om de redenen voor het geschil te vermelden en overtuigend bewijs bij te voegen, zoals foto’s of video-uitpakken van het product of correspondentie met de verkoper.
 3. Interactie met de verkoper. Na het openen van een geschil heeft de verkoper de mogelijkheid om een oplossing voor te stellen, bijvoorbeeld een gedeeltelijke terugbetaling van geld of het verzenden van een nieuw product. Communicatie met de verkoper via het AliExpress-platform stelt beide partijen in staat om te proberen het geschil vrijwillig op te lossen.
 4. Interventie van AliExpress. Als de partijen geen overeenkomst kunnen bereiken, kan de koper de interventie van AliExpress aanvragen. Het platform biedt speciale moderators die het bewijs analyseren en een definitieve beslissing nemen.
 5. Resultaat van het geschil. In geval van het winnen van een geschil, kan de koper gedeeltelijke of volledige restitutie van geld ontvangen, inclusief de kosten van het product en de levering. Het resultaat van het geschil kan ook variëren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.
 6. Termijnen. Een geschil op AliExpress heeft bepaalde termijnen. De koper moet een geschil beginnen binnen een bepaalde tijd na ontvangst van het product of het einde van de leveringstermijn. De termijnen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke transactie.
 7. Bescherming van de koper. AliExpress hecht grote waarde aan de bescherming van de rechten van kopers. Als de verkoper de voorwaarden van de transactie niet naleeft of geen kwalitatief product levert, stelt het geschillensysteem kopers in staat om hun belangen te beschermen en een eerlijke oplossing te krijgen.

In welke gevallen een geschil te openen

Niet ontvangen van een bestelling

Als een bestelling niet binnen de verwachte termijn is geleverd of helemaal niet is aangekomen, kunt u een geschil beginnen op AliExpress. Om geld terug te krijgen of een vervanging van het product te krijgen. Hieronder vallen ook problemen met de trackingnummer. Bijvoorbeeld, als de verkoper het helemaal niet heeft verstrekt of als het nummer niet wordt gevolgd of wordt gevolgd, maar het product lijkt naar een ander adres te zijn verzonden. Bijvoorbeeld naar een ander land.

Ontvangst van beschadigd product

Als het product met beschadigingen arriveert die het ongeschikt maken voor gebruik of het uiterlijk ervan bederven, kunt u een geschil openen op AliExpress voor terugbetaling van geld of vervanging van het product.

Kwalitatief onvoldoende product

Als een artikel is gemaakt van materialen van lage kwaliteit of een slechte montagekwaliteit heeft, wat leidt tot snelle slijtage of onbevredigende prestaties, is dit een geldige reden om een geschil te openen. Het bestelde product moet worden geleverd met bepaalde functies, componenten of accessoires, en als deze ontbreken, kan dit ook worden beschouwd als onbevredigende kwaliteit. Als het niet lukt om het probleem direct met de verkoper op te lossen, kunt u uw claims in de vorm van een geschil indienen.

Product komt niet overeen met de beschrijving

Als een aankoop niet overeenkomt met de vermelde specificaties of van lage kwaliteit is, kunt u ook een geschil openen. Om geld terug te krijgen of compensatie te ontvangen. Houd er echter rekening mee dat als u een artikel heeft gekocht op basis van de foto’s op de productkaart, en niet op de daar vermelde informatie, u het geschil kunt verliezen. Helaas proberen veel verkopers afbeeldingen of foto’s bij te voegen waarop het artikel complimenteus lijkt. Bijvoorbeeld, het lijkt groter dan het in werkelijkheid is. Ook kunnen meer vleiende kenmerken worden vermeld in de naam van het product. Bijvoorbeeld, een “lange kabel” kan zeer bescheiden afmetingen hebben in de productkaart.

Verkeerde maat of model van product

Als het ontvangen product de verkeerde maat, kleur, model of andere kenmerken heeft, kunt u een geschil openen op AliExpress om dit probleem op te lossen. Maar zorg ervoor dat u de juiste opties hebt gekozen bij het plaatsen van uw bestelling.

Problemen met betaling

Als er problemen zijn met de betaling van de bestelling, zoals dubbele afschrijving van geld of onjuiste afschrijving, kan het openen van een geschil helpen om geld terug te krijgen op uw account.

Het openen van een geschil op AliExpress: een stapsgewijze instructie

Log in op uw account op AliExpress en open het gedeelte “Mijn bestellingen”. Zoek de bestelling waarvoor u een geschil wilt openen.

Open de pagina van de bestelling en bekijk de informatie over de bestelling, inclusief de status van de levering, de verwachte leveringsdatum en de staat van het product.

Als u een probleem heeft met de bestelling, zoals een beschrijving die niet overeenkomt, beschadiging van het product, onvolledige levering, enzovoort, druk dan op de knop “Een geschil openen”.

Kies vervolgens een van de twee opties:

 1. Het product is gedeeltelijk of volledig geleverd (gekozen bijvoorbeeld in geval van problemen met de kwaliteit);
 2. Het product is niet geleverd (bijvoorbeeld als de leveringstermijn is verstreken).

Na het kiezen van de leveringsstatus verschijnt er een lijst met redenen om uit te kiezen. Selecteer er een en beschrijf deze hieronder. U kunt ook foto- en videomateriaal bijvoegen.

Na het openen van een geschil heeft de verkoper enkele dagen de tijd om te reageren en de voorwaarden voor terugbetaling of omruiling met de koper af te stemmen. Als dit niet op tijd wordt gedaan, krijgt de koper automatisch een volledige terugbetaling van het geld.

Hoe een geschil te openen in de app op uw telefoon

 1. Log in op de mobiele app van AliExpress en open het gedeelte “Mijn bestellingen”. Zoek de bestelling waarvoor u een geschil wilt openen.
 2. Vervolgens is het algoritme van acties identiek aan het openen van een geschil op de website van AliExpress.

Wanneer een beslissing te verwachten

De wachttijd voor een beslissing over een geschil op AliExpress kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het platform biedt enkele geschatte termijnen, maar deze kunnen onderhevig zijn aan veranderingen afhankelijk van de specifieke situatie. De termijnen kunnen variëren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van het type geschil en de fase van de beoordeling ervan.

AliExpress streeft naar een eerlijke oplossing van geschillen, het platform is erin geïnteresseerd dat het proces soepel verloopt. Vertrouw op het systeem en geef het tijd om de situatie te analyseren.

Hoe een geschil opnieuw te openen op AliExpress

Het opnieuw openen van een geschil op AliExpress is mogelijk als u niet op de “Accepteren” knop hebt gedrukt, maar het slechts hebt geannuleerd, de beschermingsperiode geldt en de administratie het geëscaleerde geschil niet in het voordeel van de verkoper heeft gesloten. En dit kan nodig zijn in verschillende situaties, wanneer u niet tevreden bent met de resultaten van het oorspronkelijke geschil. Het is belangrijk om te onthouden dat het heropenen van een geschil een serieuze verklaring is en moet worden ondersteund met overtuigend bewijs. Hier zijn enkele gevallen waarin dit nodig kan zijn en hoe dit te doen:

 1. Een defect of verkeerd product is aangekomen. Als u een product heeft ontvangen en ontdekt dat het defect, beschadigd of niet overeenkomt met de beschrijving, kunt u het geschil opnieuw openen. Zorg ervoor dat u foto’s en ander bewijs van het probleem heeft.
 2. Problemen met het volgnummer of levering.
 3. De verkoper werkt niet samen. Als de verkoper niet reageert op uw verzoeken of weigert samen te werken binnen het oorspronkelijke geschil, kunt u proberen het opnieuw te openen.

Het heropenen van een geschil is vergelijkbaar met het voor de eerste keer openen ervan.

Het is belangrijk op te merken dat een herhaald geschil alleen moet worden geopend als er objectieve gronden voor zijn. Het platform AliExpress onderzoekt geschillen in detail en handhaaft transparantie in het oplossingsproces. Het heropenen van een geschil is een mechanisme om uw belangen te beschermen, maar het moet verantwoord worden gebruikt en de regels en voorwaarden van het platform moeten worden nageleefd.

Waarom een geschil niet wordt geopend

Er zijn verschillende redenen waardoor het openen van een dispute op AliExpress moeilijk kan zijn, en het is belangrijk om deze te begrijpen:

 1. De termijn van het geschil is verstreken. AliExpress stelt bepaalde termijnen vast voor het openen van een dispute na ontvangst van het product of het verstrijken van de leveringstermijn. Als deze termijn is verstreken, kan het systeem de mogelijkheid om een geschil te openen blokkeren.
 2. De bestelling is nog niet ontvangen. In sommige gevallen kunt u geen geschil openen als de bestelling nog niet is geleverd. Wacht tot de bestelling arriveert en open dan een geschil als u problemen heeft met het product.
 3. Problemen met de werking van de internetverbinding of browser. Soms kunnen technische problemen het openen van een geschil verhinderen. Probeer de pagina te verversen of gebruik een andere browser.
 4. Problemen met de werking van de website of mobiele applicatie. Technische problemen kunnen ook aan de kant van het platform liggen. Als u vermoedens hierover heeft, neem dan contact op met de ondersteuning van AliExpress.
 5. Niet alle gegevens zijn correct ingevoerd. Bij het openen van een geschil is het belangrijk om de juiste gegevens in te voeren, zoals het bestelnummer, de beschrijving van het probleem en het bewijs. Fouten in deze gegevens kunnen leiden tot een mislukte poging om een geschil te openen.
 6. Blokkering van het account. In zeldzame gevallen kan een account op AliExpress tijdelijk worden geblokkeerd vanwege verschillende overtredingen van de platformregels. In dit geval zal ook de mogelijkheid om een geschil te openen beperkt zijn.

Als u problemen ondervindt bij het proberen een dispute te openen op AliExpress, wordt aanbevolen om eerst de termijnen en de juistheid van de ingevoerde gegevens te controleren. Als het probleem aanhoudt, kunt u contact opnemen met de klantenservice van AliExpress voor aanvullende hulp en advies. Het is belangrijk om geschillen op te lossen in overeenstemming met de regels van het platform, om een eerlijke oplossing van het probleem te waarborgen.

Conclusie

AliExpress, als een van de grootste online platforms voor het kopen van producten uit China en andere landen, fungeert als bemiddelaar tussen miljoenen kopers en verkopers. De interesse van AliExpress in een eerlijke oplossing van geschillen tussen deze partijen is duidelijk om verschillende redenen: reputatiebehoud, het aantrekken van nieuwe en het versterken van de loyaliteit van bestaande klanten, het stimuleren van kwaliteitsservice, het verminderen van fraude-risico’s en het behouden van een positief imago.

AliExpress is een bemiddelaar die streeft naar het creëren van een vertrouwde omgeving voor online handel. Een eerlijke oplossing van geschillen is een van de sleutelcomponenten van deze strategie. Dit stelt het platform in staat om te groeien, nieuwe gebruikers aan te trekken en veilige en bevredigende aankopen te bieden aan miljoenen consumenten over de hele wereld.

Het is belangrijk om te onthouden dat het oplossen van een geschil op AliExpress enige tijd kan duren. En vereist zorgvuldigheid bij het verstrekken van bewijs en het beschrijven van het probleem. Wees geduldig, wees in geen geval onbeleefd tegen de verkoper of vertegenwoordigers van het platform, volg de instructies en controleer regelmatig de status van uw geschil.

Maria Kolman
Internetmarketeer en auteur met 10 jaar ervaring. Een vaste klant van AliExpress sinds 2015, ik heb meer dan 350 bestellingen geplaatst en 23 geschillen met verkopers gewonnen. Ik bestudeer de nuances van kopen en verkopen op de Chinese marktplaats, deel de verkregen informatie en actueel nieuws. Ik help AliExpress-kopers voordelige aanbiedingen te vinden en geschillen te winnen. Ik beantwoord vragen in de reacties.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 opmerkingen
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tags:

Rubrieken: AliHelper Gids - blog over winkelen op AliExpress, Over winkelen op AliExpress
Gekopieerd!